Opat04 uspořádal subathon, obdržel skoro milion korun!
Zajímavosti Článek Opat04 uspořádal subathon, obdržel skoro milion korun!

Opat04 uspořádal subathon, obdržel skoro milion korun!

Adam Král

Adam Král

13. 9. 2022 14:48

Opat04, několikrát zabanovaný streamer, uspořádal subathon a vydělal statisíce korun!

Reklama

Jeden z nejznámějších českých streamerů, Dan "Opat04" Legenda, uspořádal subathon. Velmi zkráceně se jedná o vysílání, které má trvat co možná nejdéle. Tvůrci na internetu toho dosahují tak, že každý odběr, dar a další investice prodlouží vysílání o vybraný čas. Protože Opat má velkou fanouškovskou základnu, jeho časovač se protáhl až na těžko uvěřitelných necelých 500 hodin!

Výdělky a podrobné statistiky

Opat díky svému specifickému charismatu „přinutil" své fanoušky, aby mu poslali tolik peněz a různých darů, že se jeho vysílání protáhlo až na 489 hodin, což je 20 dnů nebo chcete-li 29 384 minut. Během svého vysílání vyzkoušel nespočet aktivit a protože se subathon nezastavuje, před svými diváky i spal, aby se druhý den znovu pustil do vysílání.

Informace, která všechny zajímá nejvíce, jsou jeho výdělky. Kdo alespoň chvíli sledoval jeho stream, jistě si všiml, že kromě získávání šílených částek podobné obnosy také utrácí. Otevřel desítky beden v Counter-Striku, dal desetitisíce do herní měny v League of Legends. Aby toho nebylo málo, poslal 30 000 Kč na vybranou charitu. Teď k údajům, které streamer odhalil.

Přes donaty skrz platformu Streamlabs Opat dostal 600 000 Kč v 3 600 darech. Zdaleka největším dárcem byl uživatel s přezdívkou Michal44, který za celé vysílání poslal z různých účtů přes 10 000 dolarů, tedy asi 230 000 Kč. Nebyl ale jediným – Jan Marianek, kontroverzní YouTuber, streamera podpořil 1420 dolary.

Opat04 uspořádal subathon, obdržel skoro milion korun!

Skrz Superchat, kde je možné streamerovi poslat peníze a zvýraznit zprávu, a všechny ostatní zdroje z YouTube Opat vybral 420 000 Kč. V průběhu streamů se potýkal s problémy s vlastnickými právy. Aby byly záznamy streamu hned dostupné, měl je rozdělené po dvanácti hodinách. K tomu se dostal na 4 tisíce členství (obdoba placeného odběru na Twitchi), na což na Twitchi nikdy nedosáhl. Po odečtení všech nákladů Opat vydělal 580 000 Kč, náklady činily neuvěřitelných 400 000 Kč.

Nezbývá tak nic jiného, než Opatovi popřát hodně štěstí v dalších streamech. Je ale pravděpodobné, že tohle už nepřekoná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama