Oskara nahradí forsyy, Sinners za něj zaplatili přes milion
Esport CS:GO Článek Oskara nahradí forsyy, Sinners za něj zaplatili přes milion

Oskara nahradí forsyy, Sinners za něj zaplatili přes milion

Michael Douša

Michael Douša

12. 1. 2022 12:40

Československá scéna se otřásla v základech, a to i po finanční stránce

Reklama
Odchod Tomáše "oskar" Šťastného ze sestavy Sinners má i obrovský finanční dopad.

Zatímco důvody odchodu oskara (o kterém jsme psali v předchozím článku) jsou pouze předmětem spekulací, dá se předpokládat, že s ním SINNERS uzavřeli dohodu pouze na rok, ale jedna či druhá strana se rozhodla smlouvu neprodloužit. To ovšem přivedlo SINNERS do dost nepříjemné situace, protože za legendárního snipera museli najít náhradu.

Tou bude David "forsyy" Bílý, který doposud reprezentoval organizaci ENTERPRISE. Tam mu ale ještě neskončil kontrakt, a tak za něj Sinners museli zaplatit opravdu vysokou sumu. 

Ačkoliv ENTERPRISE ani Sinners nevyrukovali s konkrétním číslem, ENTERPRISE se pochlubili tím, že za mladého českého ostrostřelce inkasovali až sedmicifernou částku, takže se už pohybujeme v řádech milionů. Jedná se tak pravděpodobně o první milionový přestup na československé scéně. Forsyy se tak dostane do týmu svých ještě nedávných konkurentů - od Sinners ENTERPRISE dostali nejednou na frak, ať už to bylo na Sazka eLEAGUE, či na Mistrovství ČR. 

"Poslední půlrok byl asi nejlepší půlrok v mém životě," přiznal Forsyy v emotivním videu na rozloučenou. Poděkoval nejen své organizaci, spoluhráčům ale i fanouškům. Sinners v něm jistě vidí budoucí velkou hvězdu, protože takové peníze žádná organizace nevydá pro nic za nic. Pomůže tak Forsyy Sinners znovu prorazit do světové top dvacítky? To nám řekne jedině budoucnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama