Páté kolo Sazka eLEAGUE: Vrátí se Sinners do čela?
Esport CS:GO Článek Páté kolo Sazka eLEAGUE: Vrátí se Sinners do čela?

Páté kolo Sazka eLEAGUE: Vrátí se Sinners do čela?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

15. 5. 2022 09:53

Příležitost pro to mají i v tomhle kole.

Reklama

Nedělní odpoledne v rámci Sazka eLEAGUE znovu nabídne zajímavé a pro účastníky důležité zápasy. Tentokrát se v 13:30 netypicky začne jedním z duelů o vršek tabulky. Tu nadále vede Dynamo ECLOT, které se těší na odvetu s Enterprise. Z posledního vzájemného střetnutí vyšlo vítězně právě Enterprise po dvou těsně vyhraných mapách. I tak aktuální situace nahrává spíše Dynamu. To drží první pozici tabulky, ztratilo nejméně kol ze všech týmů a přichází s dobrými výsledky i z evropských soutěží. Jeho soupeř v eLEAGUE nenastupuje se svou aktuální soupiskou, navzdory tomu stále dokáže hrát velice kvalitně a porážet ostatní tuzemské týmy. Naposledy brali Enterprise vítězství 2:0 s Entropiq Prague, seberou body i nyní Dynamu, anebo se vydá pardubická organizace znovu na vítěznou vlnu?

Následovat bude naopak duel o chvost tabulky. Ten společně hájí Inside Games s Dark Tigers se skóre 0-4, respektive 0-3. Pozice DTG je ale zkreslená, i přes jejich kvality se nedalo čekat, že by bodově obírali přední tuzemské celky jako jsou Sinners nebo Enterprise. Minulý týden nebyli Tygři daleko od remizování s eSubou, avšak i druhou mapu nakonec v prodloužení prohráli a tím pádem i celou Best-of-2 sérii. Maximem oponentů z iG bylo osm kol na mapě Overpass proti Entropiqu, a že by se dostali k zisku mapy dnes, se také neočekává. Nebo to snad tentokrát dokážou?

Páté kolo Sazka eLEAGUE: Vrátí se Sinners do čela?

Blogg1s a spol. určitě nedarují zápas Sinners zadarmo

Po osmnácté hodině se proti sobě postaví další dvě velká jména – hvězdní Sinners a stálice tuzemské scény eSuba. Pro oba týmy jde o nesmírně důležitý duel. Druhou pozici držící eSuba ztrácí na Dynamo ECLOT pouhý jeden bod, Liberečané o jeden více. Při zaváhání vedoucího celku by se vedení mohl chopit vítěz tohoto utkání. Při pomyšlení na výhodnou pozici v play-off už nesmějí Beastikovi svěřenci zbytečně prohrávat, čekají je ještě dva silní soupeři. Modrá krev má pro poslední kola příjemnější oponenty a tím je i pro nedělní střetnutí v lepší situaci. Remízový výsledek by jim tak dost možná stačil a vyhovoval. Dokážou Sinners nejednoduchou situaci překonat a chopí se opět první příčky nebo se snad ještě propadnou a nahoru půjde eSuba?

Večer uzavře Cryptova soubojem s pražskou sekcí Entropiqu. Obě nabité sestavy se sice aktuálně nachází až ve spodní polovině tabulky, to ale nic nemění na faktu, že by mělo jít o zajímavé utkání vysoké kvality. Jako favorit nastoupí reprezentanti ostravské organizace v čele s MAXXem, kteří ještě budou mít snahu a příležitosti se přehoupnout do předních pozic. Naopak sestava EIQ vedená leckrem bude bojovat, aby vůbec prošla do play-off. Aktuální šesté místo a nevýrazné herní projevy se silnějšími soupeři Entropiqu také nepomáhají. Vzchopí se už zítra nebo vše nechají osudu posledních dvou kol?

Páté kolo Sazka eLEAGUE: Vrátí se Sinners do čela?

Tabulka po čtvrtém kole

Komentovaný přenos klasicky připraví Sazka eLEAGUE na svém Twitchi. Vysílání začne ve 13 hodin předzápasovým studiem, první zápas odstartuje o půl hodiny později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama