Patent ukazuje, že Rockstar chce ještě chytřejší NPC
Zajímavosti Článek Patent ukazuje, že Rockstar chce ještě chytřejší NPC

Patent ukazuje, že Rockstar chce ještě chytřejší NPC

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 1. 2021 16:24

Řidiči budou využívat... Waze?

Reklama

I když jsme se celkem nedávno dočkali vydání očekávaného Cyberpunk 2077, hra nepřinesla mnoho revolučních mechanismů. Spíše naopak. Dalo by se tak říct, že například inteligenci NPC v celém světě nejlépe zvládá Rockstar, který své umění ukázal v RDR 2, kdy každá postava má svůj denní cyklus i práci. Vývojáři ale chtějí jít ještě dál.

Na redditu se totiž objevil nový patent, který je zapsán na mateřskou společnost Rockstaru Take-Two. Jeho tvůrci jsou ale technický ředitel David Hynd a vedoucí AI Simonem Parrem. Oba dva pracují ve studiu Rockstar North, což společně se zaměřením patentu na zlepšení řízení AI má potvrzovat zaměření na GTA VI. O čem tedy samotný patent pojednává?

Rockstar už údajně nechce využívat „hloupé AI“ v rámci dopravy. V současné době totiž řidiči využívají jen několika málo faktorů okolo sebe, díky čemuž může doprava vypadat vždy stejně. Navíc se NPC po dosažení konce renderovací zóny zkrátka despawnou. To se ale má změnit. Patent v sobě obsahuje informace o tom, že by řidiči měli brát do úvahy mnohem více faktorů, a to z celého světa. Doprava by se měla měnit podle počasí, hustoty i bouraček. Jednotliví řidiči by měli umět využívat zkratek nebo by se za určitých situací vyhýbali určité oblasti ve městě. Dalo by se tak říct, že budou mít vestavěný Waze, který je bude navádět nejkratší cestou k jejich cíli.

Patent jde ale ještě dále. Každý řidič by měl mít jiné schopnosti a styl jízdy by se měl měnit i podle typu auta, ve kterém zrovna řidič sedí. Někteří by tak mohli za určitých situací zrychlovat, předjíždět nebo naopak zpomalit. Pokud by se blížila odbočka z dálnice, NPC by se před ní mělo zařadit do pravého pruhu. Velkou novinkou by také mělo být to, že NPC by existovala i za renderovací zónou.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama