Pěnová atrakce na TwitchConu zavinila několik zranění, Twitch se dostal pod palbu kritiky
Gaming Článek Pěnová atrakce na TwitchConu zavinila několik zranění, Twitch se dostal pod palbu kritiky

Pěnová atrakce na TwitchConu zavinila několik zranění, Twitch se dostal pod palbu kritiky

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 10. 2022 14:12

Mělké podloží může za poraněná záda či vykloubené koleno.

Reklama

Letošní TwitchCon se bohužel opět nevyhnul kontroverzi. Speciální akce oslavující streamerskou komunitu na Twitchi se letos dostala pod palbu kritiky z několika důvodů, kromě misgenderu nebo agresivnímu chování opilých návštěvníků bylo jedním z největších problémů pěnové hřiště jednoho z vystavovatelů, kde se zranilo několik streamerů.

Soutěžící museli s pomocí válce shodit svého protivníka, čímž si zajistili výhru. Celá atrakce se dostala pod palbu kritiky po přiloženém videu, kde Adriana Chechik seskočila z platformy, ale už se nedokázala zvednout.

Jak se o den později ukázalo, streamerka si po skoku poranila páteř na dvou místech, kvůli čemuž musí na operaci, kde jí doktoři voperují metrovou železnou tyč jako podporu páteře. V reakci na to se Twitter začal plnit různými zraněními, které se staly na stejné atrakci. Soupeřka Chechik, kterou můžeme vidět ve videu, si taktéž poranila záda, streamerka LochVaness si zase vykloubila koleno. V dalším obrázku můžeme vidět neznámého hráče, který má nejspíše poraněný kotník.

Nebezpečná atrakce zůstala i po tomto incidentu chvíli otevřená, vystavovatelé ale nakonec hřiště uzavřeli. Dle dostupných informací i záběrů byl největším problémem způsob, jakým se tato pěnová atrakce postavila. Svědci tvrdí, že hloubka oblasti s pěnovými bloky byla po kolena, což je pro toto určení nedostačující. Například v trampolínových centrech, kde lze podobné prvky vyzkoušet, musí být díra hluboká i více než metr, přičemž samotné kostky jsou postavené na trampolíně, podepřené molitanovými deskami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama