Phantom Blade Zero definuje nový žánr Kung-fupunk
Gaming Článek Phantom Blade Zero definuje nový žánr Kung-fupunk

Phantom Blade Zero definuje nový žánr Kung-fupunk

Lumír Havlíček

Lumír Havlíček

29. 5. 2023 10:49

Studio S-Game hrdě představilo na PlayStation Showcase svou novou hru Phantom Blade Zero.

Reklama

Duchovní nástupce Rainblood

Phantom Blade má být odkazem na úspěšnou sérii Rainblood. Pracuje na Unreal Engine 5, takže se nemusíme obávat, že by nebylo na co koukat. Jedná se o akční RPG sekačku, ve které najdete vedle kung-fu bojovníků steampunk stroje a okultismus. Mix žánrů vytváří unikátní temné prostředí, skoro jako Dark Souls nebo Bloodborne.

Chopíme se role elitního zabijáka jménem Soul. Ten pracuje pro mocnou organizaci, známou jako Řád. Jenže věci se komplikují a Soul se dostane do víru Řádových machinací. Je křivě obviněn a stíhán pro vraždu. Podaří se mu uniknout ale je smrtelně raněn. Jenom díky neznámému léčiteli přežije. Problém je v tom, že léčba byla dočasná a život mu prodloužila o pouhých 66 dní. Přesně to je čas, který musí Soul využít a zjistit, kdo za celou konspirací skutečně stojí.

Nový žánr Kung-fuPunk

Phantom Blade si bere inspiraci různě. Od filmů s Bruce Leem po nejnovějšího Johna Wicka. To všechno okořeněné temným steampunkem. S-Game studio pojmenovalo tento nový žánr jako Kung-fupunk.

Hra se má odehrávat v polootevřeném světě. Namísto obří mapy tu máme spíš více menších segmentů, zato bohatě zaplněných aktivitami a souboji. Souboje vás mají potrápit. Každé vítězství si musíte zasloužit, což odkazuje na staré dobré známé pocity zadostiučinění ze souls her.

S-Game jsou prý velkými fanoušky hack and slash žánru. Především titulů jako Devil May Cry nebo Ninja Gaiden. Od nich si vzali inspiraci k vytvoření vražedného arzenálu zbraním, pohybů a komb. Protože Phantom Blade odkazuje svou obtížností i na soulsovky, bude třeba trochu taktizovat a nejen mlátit do ovladače hlava nehlava. Na okoukané kotrmelce rovnou zapomeňte. Namísto toho tu máme sérii elegantních bloků, kotrmelců a piruet, které v rychlých soubojích vypadají opravdu dobře.

Od mobilních her k epické akci

Po prezentaci přiblížil vývoj hry sám zakladatel studia Qiwei Liang. Všechno to prý začalo jako nezávislý projekt, který vytvořil pomocí RPG Makeru v roce 2010. Jmenoval se Rainblood: Town of Death a Liang díky němu utíkal od ne úplně radostné životní situace při studiích v Pekingu. Po návratu do Číny založil S-Game studio aby se věnoval tvorbě her ve velkém. Začal rovnou u Rainblood. Ten se rozrostl do celé franšízy a dostal i nové jméno. Phantom Blade.

Jenže, většina z těchto her byla vydána pouze na mobily a nikdy neopustili trh Číny. Není tedy divu, že širší svět neměl o Phantom Blade ponětí. Ovšem, v samotné Číně si série dokázala vybudovat slušnou fanouškovskou základnu čítající více než 20 milionů členů.

Liang ale mířil trochu jinam. Mobilní hry ho naučily, jak udělat rychlé a přehledné ovládání a na malém prostoru vytvořit zábavnou akci. Podle něj prý právě nyní nastal konečně čas vytvořit hru, jakou vždycky chtěl se svým týmem představit světu.

Datum vydání Phantom Blade zatím nebylo oznámeno. Tvůrci ovšem slibují, že se můžeme těšit na další informace ohledně vývoje co nejdřív.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama