Play-off Sazka eLEAGUE: Brute pátí, Gunrunners třetí
Esport CS:GO Článek Play-off Sazka eLEAGUE: Brute pátí, Gunrunners třetí

Play-off Sazka eLEAGUE: Brute pátí, Gunrunners třetí

Michael Douša

Michael Douša

7. 6. 2020 20:51

Boje o jednotlivá místa přinesla kvalitní Counter-Strike, překvapení jsme se ale nedočkali.

Reklama

Brute vs. Sampi - boj o páté místo

Nikdo by to do nich neřekl, jak jedni, tak druzí, byli v někdy průběhu turnaje považováni za jedinou konkurenci jasných favoritů Sinners. Nyní bojují o předposlední místo play-off. Sampi si vybrali jako svou mapu Mirage, Brute opět Dust II, který se jim v průběhu čtvrtfinálového zápasu vymstil.

Mirage začala perfektně pro Brute, nasadili velmi rychlé tempo a podařilo se jim vytvořit náskok 6:0, Sampi ale přečetli tým Brute a začalo se jim dařit tak moc, že Brute předehnali na skore 7:6. Brute v první polovině tak vydali své poslední síly do svého sedmého vítězného bodu, Sampi pak uzavřeli první polovinu se skore 8:7, a to především díky tomu, že se probudily hvězdy týmu Sampi - Martin "Pechyn" Pechoušek a Martin "bery" Beránek. To se jim podařilo protáhnout i do druhé poloviny, kdy sice Sampi prohráli pistole, ale pak se jim podařilo dotáhnout až na map point a Brute měli velké problémy se dostat zpátky do hry. Nakonec díky Filipu "AJTT" Dolenskému sice vyhráli dvě kola, ale Sampi uzavřeli se skore 16:10.

Dust nám přinesl úplně jiné tempo, než Mirage. Pistole a následné kolo padly na stranu Sampi, Brute se ale vydali na trnitou cestu a díky geniálnímu AWP Lukáše "capseN" Koláčného se jim i přes velké oběti podařilo dosáhnout ještě v první polovině na dvě cifry, dostali tak do banku 11 bodů, zatímco Sampi na CT straně pouhé 4. Převrácení stran sice dalo Brute pistole, ale byl to opět tým Sampi který se vrátil do hry a Martin "bery" Beránek uštědřil Brute ty přesně mířené rány, které Sampi přenesly do dvou cifer a málem se jim podařilo dohnat tým Brute, ti se ale nevzdali a uzavřeli mapu 16:13 a šlo se na decider, Inferno.

Inferno začalo pistolemi pro Brute a stejně tak i druhým kolem. Pak se ale moci chopili modří muži Sampi a jako by se opakovalo dění z první mapy, jen naopak - Sampi měli výborný náskok na 6:2, poté ale Brute zapracovali a byl to opět capseN, který zářil se svým AWP a dával Sampi hodně zabrat. Nakonec první polovina skončila opravdu úplně reverzně, než první polovina první mapy - Sampi se nepovedlo Brute úplně dohnat a ti tak získali do druhé poloviny malou výhodu 8:7. Druhou půlku sice začali velmi dobře Sampi a vytáhli se až na 10. bod, opět především rukou beryho s pomocí Marka "kinzo" Bílka, Brute ale vytáhli až na 12 bodů, poté ovšem přišelo zaklopýtnutí a Sampi opět dotáhli Brute a skore bylo vyrovnáno. Pak ovšem přišel ACE Ondřeje "Crazyy" Švece, který ukázal odhodlání Brute získat své páté místo a došli si až na match point. I poté ale Sampi neměli dost dobrou finanční situaci a to byl poslední hřebíček do jejich rakve a Brute tak získali páté místo a Sampi po třetím místě v základní části přišli k poslednímu místu v play-off.

Gunrunners vs. RAMS - boj o třetí místo

Gunrunners si vybrali svou věrnou mapu Mirage, RAMS šli za volbou mapy Nuke, na níž se sice nepodařilo mezinárodnímu celku porazit ani tým eSuba, když na tom byli nejhůře. Jako decider zbyla mapa Overpass.

Začali jsme mapou Mirage, což byl výběr týmu Gunrunners a od začátku se jim vyplácel. Podařilo se jim vybudovat si solidní ekonomiku a výborný náskok 8:2 a v první polovině vypadali velmi dominantně. Na straně RAMS hodně chyběly killy především u awp hráče Mikkela "Flip1" Gelvera a první polovinu nedokázali zakončit lépe, než se skore 5:10. Druhá polovina začala opět dobře pro Gunrunners, ale jakmile dorazili na match point, mezinárodní celek RAMS vzepjal své síly a snažil se dostat alespoň na dvoucifernou hranici, to se jim ale nepodařilo a Gunrunners si vzali první mapu 16:9.

Druhá mapa, Nuke, byla od začátku velmi vyrovnaná a skončila s lehkou výhodou pro Gunrunners. Na straně RAMS však stojí za zmínku Eimantan "pounh" Lazickas, který se svým příležitostným AWP dělal týmu Gunrunners velké problémy. Druhá polovina začala opět velmi vyrovnaně, ale Gunrunners měli na teroristické straně velké potíže - v určitou chvíli přišel moment, kdy už sami nevěděli, jak si s defenzivou svých nepřátel poradit, což je na CT mapě jakou Nuke opravdu je, celkem běžné. Navíc na straně týmu Gunrunners chyběly individuální výkony hráčů, kteří v semifinále opravdu zářili, jako David "Forsyy" Bílý, či Martin "Dytor" Handl. RAMS se tak probojovali k vítězství velmi jistému, přestože se Gunrunners podařilo přejít nad dvoucifernou hranici a RAMS si tak odnesli svou mapu se skore 16:11.

Poslední mapa byla už jistotou pro Gunrunners. Overpass jim opravdu od začátku nedělal problém a najeli na velmi rychlé tempo. Právě tady ale litevská hvězda týmu RAMS chyběla a odráželo se to na jejich skore. Gunrunners získali až šestibodový náskok na skore 7:1, který se RAMS jen horko těžko snažili dohnat. Nakonec se jim k jejich prvnímu bodu podařilo přidat pouze tři, ovšem to nestačilo ani na vyrovnanou druhou polovinu, protože rozjetý vlak, v jehož čele se zbraní stál Lukáš "LucasP" Pócsik, si dojel pro první polovinu se skore 11:4. V druhé polovině RAMS tahali za kratší konec provazu, protože přestože vyhráli pistole a jedno následné kolo, Gunrunners zase nabrali na obrátkách a ukončili poslední rozhodující mapu se skore 16:7 a získali tak třetí místo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama