Playdate je nová handheld konzole
Technologie Článek Playdate je nová handheld konzole

Playdate je nová handheld konzole

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 5. 2019 15:11

Představilo jej studio Panic.

Reklama

Vydavatelské studio Panic, které stojí například za vydáním hry Firewatch, představilo svou vlastní přenosnou konzoli Playdate. Ta zaujme především vzhledem a jmény, které se budou podílet na tvorbě her.

Playdate je nová handheld konzole

Playdate dle Panicu cílí na „čas mezi hraním na mobilu a konzoli, zkrátka něco, po čem sáhnete, když si chcete jen tak zahrát.“ Konzole má rozměry 74×76×9 milimetrů, na přední straně nalezneme d-pad, dvě tlačítka, reproduktor a 2,7 palcový černobílý displej. Handheld dále obsahuje wi-fi, Bluetooth, USB-C, jack a páčku, která může ve hře sloužit na různé úkony. 

Samotné studio Panic hry na konzoli vytvářet nebude, nýbrž oslovilo několik indie vývojářů, kteří se pokusí vytvořit hry, které by měli Playdate prodat. První z nich bude Cranki’s Time Travel Adventure od Keita Takashiho, hry vytvoří také Zach Gage (SpellTower), Bennett Foddy (Getting Over It) či Shaun Inman (The Last Rocket). Na Playdate bude fungovat tzv. sezóna, během které se zpřístupní 12 her, a to jedna hra každý týden. Cena Playdatu je stanovena na 149 dolarů (cca. 3500 korun), a to včetně první sezóny. Předobjednávky započnou na oficiální stránce konzole, přičemž vydání se odhaduje během počátku příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama