Plzeň otočila duel se Spartou, bitvu ve FIFA sledovalo přes 20 tisíc diváků
Esport FIFA 20 (PS4) Článek Plzeň otočila duel se Spartou, bitvu ve FIFA sledovalo přes 20 tisíc diváků

Plzeň otočila duel se Spartou, bitvu ve FIFA sledovalo přes 20 tisíc diváků

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

17. 3. 2020 11:10

Včerejší utkání mezi AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň dopadlo lépe pro Západočechy.

Reklama

Ačkoliv si přísná bezpečnostní opatření vyžádala zrušení veškerých veřejných akcí i sportovních soutěží, tak díky esportu a hře FIFA nepřišli fotbaloví fanoušci o velmi očekávané utkání FC Viktoria Plzeň a AC Sparta Praha, které se mělo v neděli odehrát na Letné. Virtuální klání se odehrálo v neděli 15. března od 17:00, stejně jak bylo určeno pro původní utkání a bylo ho možné sledovat živě na Twitch kanále AC Sparta Esports. Živý přenos z virtuálního trávníku si nenechalo ujít přes 20 000 diváků.

FC Viktoria Plzeň ještě před začátkem derby představila dvě nové posily, do Viktorie zamířili dva mladí talenti DRMi10 a Emphaty.

Mezi hráči obou týmů se odehrálo celkem osm zápasů. Každý hráč tedy sehrál dvě utkání. Za každý vyhraný zápas získal hráč bod pro svůj tým.

Souboj zahájil Emerickson a Pikej. Plzeňský reprezentant dokázal v prvním utkání urvat bod výhrou 2:1 po prodloužení, druhý zápas si už známý streamer pohlídal. Nováček Emphaty pak nestačil na zkušeného Castera, který po výhrách 1:0 a 3:0 posunul Spartu do vedení 3:1 na zápasy.

Sparta do třetího klání nasadila hvězdu streamovací platformy na facebooku TheJohnyho. Proti němu se postavil DRMi10. Ten si rychle získal plzeňské fanoušky a ukázal, že i mladá puška dokáže sejmout zkušeného matadora 5:0 a 3:1. Díky tomu Viktorka srovnala stav na 3:3.

Finální obrat Plzně zpečetil jeden z nejúspěšnějších hráčů české FIFA scény, T9Laky.  Duely proti JamesBonymu i přes to nebyly zcela jednoznačné, Laky udolal Bonyho nejprve 2:1 a druhou výhru 1:0 si odnesl až po nervy drásajícím penaltovém rozstřelu. Z duelu tak odešla vítězně plzeňská Viktoria konečným výsledkem 5:3 na zápasy.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama