Počítač ve vodotěsném kufru, aneb když herní notebook nestačí
Zajímavosti Článek Počítač ve vodotěsném kufru, aneb když herní notebook nestačí

Počítač ve vodotěsném kufru, aneb když herní notebook nestačí

David Jiránek

David Jiránek

18. 5. 2022 17:05

Ani hození do bazénu mu nevadí.

Reklama

Plánujete hrát na cestách, ale herní notebook vám zkrátka nestačí? Potřebujete nejen výkonnější stroj, ale také odolnější například proti vodě? Přesně takový si vyrobili Bri a Andrew žijící na ostrově Bocas Del Toro v Panamě.

Andrew potřeboval počítač, který je dostatečně výkonný jako desktop a zároveň ho může převážet nejen v letadle, ale i lodí. To znamenalo robustní konstrukci vhodnou pro přenášení a zároveň odolnou proti vodě. Nakonec tvůrce sáhl po voděodolném kufru Nanuk 935 s certifikací IP67 a objemem 27 litrů. Ten se stal základem cestovatelského herního stroje snů.

Žádné kompromisy, jen čistý výkon. Tak nejspíše znělo motto Andrewa při výběru komponentů. Procesor si tvůrce vybral 16jádrový Ryzen 9 5950X v kombinaci s grafikou RTX 3090 ve founders edici. Komponenty zasadil do základní desky MSI MAG B550M. K tomu přidal 2 TB NVMe SSD od Samsungu, 128 GB RAM, další 4 TB SSD a pár prodlužovacích kabelů, aby mohl vyvést USB porty, ethernet a HDMI pro snadnější připojení.

Do útrob kufru se vešel i 750 wattový modulární zdroj Corsair SF750. Na horní stěnu Andrew přilepil 4K monitor napájený přes USB-C přímo z počítače. Celková cena všech komponent se vyšplhala na skoro 6 000 dolarů, v přepočtu kolo 140 000 korun.

Andrew zmiňuje, že chlazení vyřešil chytře pomocí vodního bloku a radiátoru. Vzduch pak koluje skrze komponenty k GPU, kde je vyfukován ven. Počítač je v zátěži slyšet, ale rozhodně se nepřehřívá. Elegantní a zároveň propracované řešení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama