Pokemon Sword & Shield dominuje prodejům ve Velké Británii
Gaming Článek Pokemon Sword & Shield dominuje prodejům ve Velké Británii

Pokemon Sword & Shield dominuje prodejům ve Velké Británii

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

23. 11. 2019 15:45

Celosvětově nejrychleji prodávaná hra pro Switch.

Reklama

Pokémoni jsou fenoménem již přes dvacet let. Že lámou prodejní rekordy v Asii, především v Japonsku, je všem nadmíru jasné. A to se nebavíme jen o herní adaptaci. Pokémonové šílenství tam proniklo i do různých služeb, například si v tomto duchu můžete uspořádat svatbu. V Evropě jsou tyto animované potvůrky oblíbené též, ale že by to lidé kupovali ve velkém se říct nedalo. Jenže to bylo před 15. listopadem 2019.

Konkrétně ve Velké Británii zažívá tato značka enormní úspěch. Novinky Pokemon Sword & Shield se staly nejprodávanějšími hrami od svého vydání, tj. 15. listopadu, čímž též zvýšily prodeje konzole Nintendo Switch, která je neodmyslitelně spjatá se značkou Pokemon. Historicky se umístily na druhém místě v počtu prodaných fyzických kopií v rámci Pokemon her. První místo si udržuje Pokemon Sun & Moon pro Nintendo 3DS.

Žebříček TOP 3 prodaných fyzických kopií k 16. listopadu vypadal následovně:

  1. Pokemon Sword
  2. Star Wars Jedi: Fallen Order
  3. Pokemon Shield

Kombinovaná verze obou Pokemon her se umístila na 7. místě. Těmito prodeji překonaly o neuvěřitelných 53% starší Pokemon Let's Go Pikachu/Eevee. Staly se tak historicky nejlépe prodávanou Switch hrou po vydání ve Spojeném Království  Ze všech Nintendo her se umístily na třetím místě.

Díky tomuto úspěchu si NIntendo výrazně polepšilo i v prodeji konzole Switch. Dva týdny před vydáním se prodeje Switche vyhouply o 75%, v týdnu vydání se prodej zvýšil ještě o dalších 30%. Tím se Nintendo Switch stává nejprodávanější konzolí ve Velké Británii, což má za důsledek to, že poprvé nebude na trůně Playstation 4.

Po celém světě se prodalo již přes 6 milionů kopií Pokemon Sword & Shield, čímž se stalo nejrychleji prodávanou Switch hrou všech dob.

Pokemon Sword & Shield vyšlo 15. listopadu na NIntendo Switch, v recenzích dostává vysoká hodnocení, celková známka na Metacriticu je 81.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama