pokemoni-slavi-20-let
Zajímavosti Článek Pokémoni slaví 20 let

Pokémoni slaví 20 let

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

2. 3. 2016 12:30

Nahlédněte na video, které přesně zachycuje, jak se tahle herní série za 20 let postupně měnila.

Reklama

Pokémoni slaví 20 let

Po procházení internetu vás zaplaví i jiné události než jen obrázky připomínající konec vtipů o teď již Oscarovém herci Leonardu DiCapriovi. Abychom byli přesnější, jednou z těchto zpráv je připomínka výročí Pokémonů, ti totiž 27. února oslavili 20 let od svého prvního vydání.

Pokémoni slaví 20 let

Vůbec prvními sériemi se stali Pokémon Red a Pokémon Blue, které v roce 1996 vyšli na herní konzoli Game Boy od společnosti Nintendo. K nám do Evropy se Pokémoni podívali až o tři roky později. Kreslený seriál, který možná zná více z vás než samotnou hru vznikl až rok poté, inspirován byl samozřejmě hrou.

Pokémoni slaví 20 let

"Pamatuju si z té doby nejvíc to, že se neustále přehřívaly a zasekávaly počítače. Strávil jsem neuvěřitelné množství času opravami. Než se nám podařilo první sérii dokončit, povedlo se mi tři nebo čtyři počítače úplně zničit. Vyvíjet hru mě tehdy strašně bavilo. Seděl jsem před počítačem od rána do noci a pořád mě napadaly nové věci. Nikdy bych ale neřekl, že to budu dělat ještě za 20 let."

Tohle jsou slova Junichi Masudy, již 20. rokem pracujícího vývojáře na této skvělé hře. Teď už se ale podívejte na video z YT kanálu Digg, které přesně ukazuje, jak se Pokémonské hry od svého vzniku měnili.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama