Pořadatelé diskvalifikovali hráče Valorantu z Palestiny
Esport Valorant Článek Pořadatelé diskvalifikovali hráče Valorantu z Palestiny

Pořadatelé diskvalifikovali hráče Valorantu z Palestiny

Adam Král

Adam Král

8. 4. 2021 19:11

Profesionálové ze státu Palestina tak nemají možnost v turnaji hrát.

Reklama

Turnaje ze hry Valorant, který nese název Strike Arabia, se původně mělo zúčastnit 14 týmů z různých zemí. Šesti z nich ale ani nebyl povolen vstup do kvalifikace, přihlašovaly se totiž z Palestiny, kterou v seznamu podporující zemí Riot Games nemají. Turnaje se měli zúčastnit hráči z egyptských a levantských regionů, což zahrnovalo Egypt, Jordánsko a Libanon. K nim ale nepatří Palestina a Izrael. Zatímco obyvatelé Izraele se do turnaje přihlásit pod záštitou Evropské Unie mohli, Palestina ne, protože není uvedena jako součást Severní Afriky, nebo Středního východu a spousta okolních zemí ji neuznává jako samostatný stát.

Pořadatelé diskvalifikovali hráče Valorantu z Palestiny

Jeden z hráčů, Baha “B4HA” Yosef, se podělil o své pocity na Twitteru, kde napsal následující:

Byl jsem diskvalifikován ze Strike Arabia. Důvod byl takový, že jsem porušil pravidla tím, že jsem hrál z Palestiny, která se nepočítá k části Středního východu i přesto, že mám jordánský pas.

Manažer PR Riotu v Arábii, Luciano Raha, řekl, že Riot obdržel několik stížností na porušení pravidel. Rozhodnutí prý nepadlo na základě politických názorů, ale kvůli serverové infrastruktuře a několika dalším skutečnostem. Jedním dechem ale dodává, že všechny státy pod Arábií, což znamená Sýrii, Palestinu a Izrael, budou při troše štěstí na seznam povolených zemí přidány v další sezóně. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama