Pořádně nabitý program. Dnes půjde v Grunex Masters o hodně!
Esport Článek Pořádně nabitý program. Dnes půjde v Grunex Masters o hodně!

Pořádně nabitý program. Dnes půjde v Grunex Masters o hodně!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

1. 8. 2021 16:20

Čtvrté a zároveň předposlední kolo Grunex Masters powered by LG UltraGear je nabité k prasknutí důležitými zápasy.

Reklama

Čtvrté a zároveň předposlední kolo Grunex Masters powered by LG UltraGear je nabité k prasknutí důležitými zápasy a to napříč celou tabulkou! Hrací den odstartuje zápas dvou týmů na posledních příčkách a bude to doslova zápas o poslední šanci na přežití. O jistotu postupu do play-off svede ve druhém zápase boj dvojice DGG Esports a ASE Banger. Třešničkou na dortu předposledního hracího dne základní části bude souboj titánů z Enterprise a Sinners. Sleduj všechny na twitch kanále Cukyho.

Svoje si o tom myslí také komentátor a Rocket League specialista Tomáš "Storm" Svoboda. „První zápas je souboj dvou týmů, kteří jsou zklamaní ze svého postavení v tabulce a potřebují výhrou živit alespoň teoretické naděje na postup do playoff. Universe nebo alespoň Marcek se má Pejsků proč obávat, Marckovým sestavám dělali historicky Pejsci vždy problémy. Čeká nás velký boj, tipuji ale těsnou výhru Universe 3:2,“ predikuje Storm. Teoretické šance Universe na postup si tým pod Marckovým vedením může dnes navíc ještě zvýšit. Stačí jen zvítězit ve vlastním duelu a doufat v zaváhání DGG. To je totiž právě soupeř, proti kterému může Universe postup v příštím kole základní části pečetit.

DGG budou mít ale stejně jako Universe šance na postup ve svých rukou a proměnit je v realitu mohou už dnes vítězstvím nad ASE Banger. Soupeři DGG jsou ale v naprosto totožné situaci „Půjde o souboj týmů s velkými ambicemi. DGG hrají skvěle, všichni si pamatují na jejich vítězství nad Sinners. Tým MichSaka šlape jako hodinky a všichni tři hráči si rozumí jak na hřišti, tak mimo něj. ASE Banger se ale chce předvést, už jen proto, že je stále jako sestava k mání a bojuje o zájem větších tuzemských organizací. Sestava nabitá talentem a zkušenostmi nebude chtít v tak důležitém zápase klopýtnout. Další těžká volba, zápas bude puncem vyrovnanosti. Já dám na výhru DGG, opět 3:2,“ očekává další vyrovnaný zápas Storm.

Hřeb večera a možná hřeb základní části. Tak mnozí mluví o zápase mezi dvěma tuzemskými giganty. Řeč je o organizacích Enterprise a Sinners a jejich společném duelu v rámci základní části Grunex Masters. Enterprise zatím ztratili pouze jednu hru v rámci všech sérií, Sinners se naopak snaží chytit dech a vzpamatovat se z porážky od DGG a dalších překvapivě vyrovnaných duelů. Podobný pohled má také Storm: „Souboj, na který se všichni těšili! Ani jeden z týmu nebude chtít udělat chybu. Enterprise zatím postupují základní částí bez ztráty kytičky a jsou jasným favoritem. Na druhé straně jsou Sinners, kteří před ligou absolvovali relativně dlouhý bootcamp. Na papíře jde o velmi zajímavou sestavu, která ale ještě podle mě nedosáhla svého plného potenciálu. Kdy jindy se ale ukázat než právě teď? Tyhle týmy si prostě nic nedarují, přesto ale musím více věřit favoritům z Enterprise. Říkám 3:1 pro Enterprise.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama