Poslední kolo Sazka eLEAGUE: Skončí Sinners opět na vrcholu?
Esport CS:GO Článek Poslední kolo Sazka eLEAGUE: Skončí Sinners opět na vrcholu?

Poslední kolo Sazka eLEAGUE: Skončí Sinners opět na vrcholu?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

5. 6. 2022 10:57

Mezi nejlepší čtveřicí týmů je rozdíl pouhých dvou bodů.

Reklama

Skupinová fáze CS:GO ligy od Sazky míří do finiše a jako běžně se dohraje v neděli po poledni. Stále však není rozhodnuto, kdo zamíří do playoff, nebo naopak do baráže, natož výchozí pozice pro vyřazovací boje. Solidně našlápnuto má eSuba, která narazí na Entropiq. Modrá krev se drží na bronzové příčce a při zaváhání konkurentů na čele tabulky by se mohla vyhoupnout ještě výš, naopak EIQ Prague už ví, že bude hrát čtvrtfinále play-off. Poté, co Pražané vydřeli vítězství s Dark Tigers, se vyšplhali na páté místo a padnout do baráže už nemohou, stejně tak ale nemohou dosáhnout na lepší pozici. Oběma celkům tedy primárně půjde o setrvání na stávající příčce, kdy sebemenší zaváhání je může poslat o schod níže. 

Poslední kolo Sazka eLEAGUE: Skončí Sinners opět na vrcholu?

Od loňského střetnutí s eSubou v letním play-off se leckrovi spoluhráči značně obměnili.

Následně se utkají Sinners s Inside Games. Liberecká organizace už opět vládne tabulce a s nejvyšší pravděpodobností začne play-off až v semifinále. V souboji prvního s posledním by museli iG předvést zázrak, aby neskončili po skupinové fázi bez bodů. A to všechno i přesto, že za Sinners nejspíš nastoupí jejich coach - Tomáš "Tomkeejs" Tomka.

Po osmnácté hodině se dostane na zajímavější zápasy. Dark Tigers se pokusí překonat Dynamo ECLOT, aby udrželi naživu naděje na účast v play-off. Naopak pardubické Dynamo se chce udržet minimálně na druhé pozici, která by také znamenala jistý postup do semifinále. Pro DTG půjde o hodně tvrdý oříšek a i po jeho rozlousknutí a poražení DNE musí v posledním nedělním zápase prohrát i Cryptova. Kdo tedy zítra odejde šťastný?

Skupinovou fázi jarní části soutěže uzavře duel Cryptovy s Enterprise. Enterprise jsou nyní na čtvrté pozici a hůře skončit nemohou, ale se zaváháním ostatních členů vedoucí čtveřice by se ještě mohli posunout nahoru. To ostravská organizace může vypadnout i mimo vyřazovací boje. Pokud by v předchozím zápase Dark Tigers opravdu zvítězili, budou hráči Cryptovy mimo reprezentantů Enterprise soupeřit ještě se silným psychickým tlakem. A nebo jim pouze stačí si věřit, že zvítězí za jakékoliv situace.

Koho nakonec společně s Inside Games mine play-off? A kdo naopak postoupí rovnou do semifinále? To můžete sledovat na kanále eLEAGUEcz od nedělních 12:30. První duel klasicky začne o půl hodiny později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama