Poslední sezóna pro TSM v americké LCS
Esport League of Legends Článek Poslední sezóna pro TSM v americké LCS

Poslední sezóna pro TSM v americké LCS

Jakub Kavka

Jakub Kavka

24. 5. 2023 16:35

Slavný powerhouse a zakládající člen americké LoL ligy - LCS, mění od roku 2024 své působiště.

Reklama

Letošní jaro pro americkou scénu League of Legends doslovným otřesem v základech. Americký ekosystém se potýká nejen s úpadkem sledovanosti, ale pravděpodobně s poklesem zisků. Doby prosperity během pandemie, kdy lidé v důsledku opatření seděli doma a vyžadovali více internetového obsahu, jsou dávno pryč. Zatímco ostatní regiony posílily nebo zůstaly relativně stabilní, ten americký zažil velké procitnutí. Region momentálně prožívá organizační a s tím pravděpodobně i finanční otřes, ze kterého se zdá, že nevede cesta pryč.

Prvním odpadlíkem se stala slavná organizace Counter Logic Gaming, která se rozhodla odejít z amerického LoL a prodala svůj slot NRG. Tato organizace tak plynně naváže na slavný powerhouse a uvidíme ji během letního splitu.

Další ranou osudu do, už tak otřeseného ekosystému, přinesla slavná americká organizace TSM. Majitel TSM - Andy "Reginald" Dinh se na základě aktuálních změn a ekonomické situace rozhodl přesunout značku TSM v rámci League of Legends do jiného z hlavních regionů. Rozvířil tak další spekulace na téma, kam konkrétně TSM zamíří. Dle neoficiálních zpráv by to měla být čínská LPL. Na Twitteru už se na toto téma stihly objevit různé vtipy. Nicméně jasné je, že od příští sezóny bychom měli vidět TSM v úplně jiné soutěži.

Poslední sezóna pro TSM v americké LCS

Rozhodnutí Reginalda přislo krátce poté, kdy Riot oznámil změny pro americkou ligu NACL. Většina týmů se na základě těchto změn rozhodla tento projekt nepodporovat. Byť se organizace schovávají za to, že nechtějí být do ničeho tlačeny a mít pocit povinnosti, realita ukazuje na to, že část týmů, které odmítly podporu, má spíše finanční trable a musí přehodnocovat své rozpočty. Výsledkem toho je, že pouze tři LCS týmy přislíbily pokračování v NACL.

Reginald se nikdy netajil tím, že chce vyhrávat velké turnaje. Bohužel jeho TSM v posledních letech v League of Legends spadli do šedého průměru a je pochopitelné, že slavná americká značka potřebuje nový impuls. Bude zajimavé sledovat, zda se změna povede. Majitel TSM se totiž nebrání velkých prohlášení a proto ve videu, které organizace vydala, vyhlásil útok na titul světového šampiona.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama