Pozlacená klávesnice za 230 tisíc se objevila na CES 2020
Zajímavosti Článek Pozlacená klávesnice za 230 tisíc se objevila na CES 2020

Pozlacená klávesnice za 230 tisíc se objevila na CES 2020

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

12. 1. 2020 15:30

Chcete se lišit od ostatních?

Reklama

Minulý týden proběhl největší mezinárodní veletrh spotřební elektroniky CES 2020 v americkém Las Vegas. Bylo zde představeno obří množství novinek, které si rozhodně zasloužily pozornost, ale pozlacená klávesnice si o ni řekla nejvíce.

Tuto raritu vystavila na svém stánku firma XPG, která pozlatila jejich herní klávesnici značky Summoner 24-karátovým zlatem. Ta běžně disponuje RGB podsvícením a svižnými mechanickými tlačítky Cherry MX Speed Silver. Portál Tom's Hardware ale zjistil, že ve skutečnosti jsou pozlaceny pouze tlačítka a základna klávesnice, podložka pro zápěstí již nikoliv, místo toho je vyrobena v podobné barvě.

Pozlacená klávesnice za 230 tisíc se objevila na CES 2020

Pokud si myslíte, že jde jen o výstavní kousek, tak se mýlíte, klávesnice je zcela funkční. Kdybyste o ni měli zájem, stačí za ni zaplatit 10.000 amerických dolarů, což v přepočtu dělá cca 230 tisíc Kč. Cenově to tedy můžeme přirovnat k malému autu. Nicméně, jestli patříte mezi velice movitou část obyvatelstva planety, je pravděpodobnost, že XPG vám jednu daruje zdarma, jak tak učinili u nejmenovaného prince ze Saudské Arábie.

Níže se můžete podívat na "testovací" video od redaktorů z webu PC Gamer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama