Přichází personální zemětřesení v předních evropských a asijských týmech
Esport Valorant Článek Přichází personální zemětřesení v předních evropských a asijských týmech

Přichází personální zemětřesení v předních evropských a asijských týmech

Sgt Navážka

Sgt Navážka

6. 11. 2021 20:33

Neúspěchy v LCQ způsobují změny v evropských a asijských organizacích.

Reklama

Máme za sebou poslední možnost kvalifikací na nadcházející major turnaj VALORANT Champions a neúspěšné týmy, které si brousily zuby na postup, musely spolknout hořkou pilulku zklamání. Mnohé z těchto organizací se tak před začátkem dalšího ročníku uchylují k personálním změnám, a to ať chtěným, nebo vynuceným.

GUILD Esports

Překvapivě může působit velká personální změna v tomto švédském týmu, který předvedl úctyhodný výkon právě na Last Chance Qualifier, když se přes všechny předpoklady dostal do finálové dvojice. Neúspěšné finále ale nakonec znamená konec hned tří hráčů. S organizací se rozloučí Yacine "Yacine" Laghmari, Malkolm "bonkar" Rench i William "draken" Sundin. První zmiňovaní jsou odhodláni hledat si nové angažmá společně, zatímco další cesta ex-cs:go profesionála drakena zůstává neznámá.

GUILD se v rámci týmových obměn také odhodlal k nelehkému rozhodnutí a v nadcházejícím turnaji Red Bull Home Ground přenechal svůj spot CIS organizaci Na´Vi. LCQ byl tedy poslední event, kde bylo možné původní sestavu tohoto týmu spatřit pohromadě. 

V aktivním rosteru tak momentálně zbývá pouze Saif "Sayf" Jibraeel a Leo "Leo" Jannesson, kterým byly prodlouženy kontrakty a kolem kterých by měl být vybudován v následujících měsících zbytek týmu.

G2 Esports

Velikým neúspěchem se staly kvalifikační boje pro tuto přední evropskou organizaci. Ač zatím nejsou žádné změny oficiálně potvrzené, má organizace po odehrání Home Ground turnaje v plánu přistoupit k personální obměně.

Ta by mohla zahrnovat odchod Žygimantase "nukkye" Chmieliauskase a především Cista "keloqz" Wassima, který se na svém streamu zmínil o napětí v týmu a o tom, že už si nepřeje nadále hrát s blíže nejmenovanými členy týmu. Je tedy velmi pravděpodobné, že nadcházející turnaj bude poslední společnou štací momentální sestavy.

SuperMassive Blaze

Poslední společný turnaj si už jistě zažije sestava týmu SMB, který překvapil evropskou konkurenci svými výkony na kvalifikaci Masters v Berlíně. Již minulý měsíc bylo oznámeno, že hráčům Melih "pAura" Karaduran, Batuhan "russ" Malgaç a Mehmet "Turko" Özen bylo organizací umožněno hledat si nové působiště, přestože jsou stále pod platným kontraktem. Ač jsou oficiálně členy organizace, nadále nebudou vedeni v aktivní sestavě a dá se předpokládat, že nové týmy nebudou tito mladí Turci hledat dlouho.

S SMB se okamžitě po konci v LCQ rozloučil také hlavní trenér Tanishq "Tanizhq" Sabharwal, kterého minimálně pro Red Bull Home Ground v jeho pozici nahradí Mert "9999" Turna.

Přichází personální zemětřesení v předních evropských a asijských týmech

FunPlus Phoenix

U této organizace se daly alespoň nějaké změny v sestavě očekávat. Velmi slibný začátek v mezinárodní konkurenci vystřídal postupný ústup ze slávy, zakončený rozčarováním z umístění těsně pod čarou postupu do LCQ. S týmem se tak museli rozloučit Tobias "ShadoW" Flodström a Dmitriy "dimasick" Matvienko. 

Záplatu na děravou sestavu se organizaci nějaký čas nedařilo najít. Nedávno přišlo oznámení o příchodu mladého sentinel hráče Dmitryho "SUYGETSU" Ilyushina z týmu forZe. Poslední akvizici do aktivní sestavy zatím tým neoznámil. Pro nadcházející turnaj přijde ale sestavu doplnit hráč momentálně vyřazený z aktivní sestavy týmu Heretics, Ardis "ardiis" Svarenieks.

Ninjas in Pyjamas

NIP se s dnes již bývalou sestavou dlouhodobě nedařilo prorazit evropskou konkurencí k výraznějším úspěchům. Jejich aktivní roster se navíc už delší dobu nedařilo doplnit o pátého hráče. Ač se čtveřici Adam "ec1s" Eccles, Egor "chiwawa" Stepanyuk, Yaroslav "Jady" Nikolaev a Emir "rhyme" Muminovic doplněné o bývalého hráče FPX Dmitriye "dimasick" Matvienka podařilo projít open kvalifikací nadcházejícího Red Bull turnaje, nedokázali zvrátit rozhodnutí vedení organizace evropskou sestavu rozpustit a přesunou se v rámci Valorant esportu do regionu LATAM.

I pro tento tým bude turnaj Home Ground poslední příležitostí zahrát si společně pod barvami NIP. Nicméně žádný z hráčů nehodlá ukončit svou aktivní kariéru a hledají si nová angažmá.

NUTURN

Neúspěšnou kvalifikaci si zažil také tento korejský tým a ani jeho sestavě se změny nevyhnuly. S organizací se rozchází dvojice Park "allow" Sang-wook a Seo "Suggest" Jae-young, přičemž tito hráči byli základními stavebními kameny celého týmu už déle než rok. Zbývající trio ale v organizaci zůstává a v následujících měsících by mělo být doplněno do plné týmové kapacity. 

F4Q

Nejhůře se s neúspěšně zakončeným ročníkem popasovala organizace F4Q. Ač se postupně tento tým dostal do popředí korejského Valorantu, když se dokázal přes známější jména týmů NUTURN a DAMWON dostat na Berlínský major, nedokázal následně své místo na výsluní obhájit a po úvodní prohře byl vyřazen z LCQ právě regionálními rivaly z NUTURN.

F4Q se bohužel nedokázalo s rychlým ústupem ze slávy vypořádat a 15. října organizace oznámila rozpad a ústup z Valorant esportu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama