Proč se těšíme na Biomutant aneb od Gamescomu po Gamescom
Gaming Článek Proč se těšíme na Biomutant aneb od Gamescomu po Gamescom

Proč se těšíme na Biomutant aneb od Gamescomu po Gamescom

Jakub Osička

Jakub Osička

31. 8. 2018 11:49

Akční gung-fu Biomutant se znovu připomnělo a my se stále těšíme.

Reklama

Akční gung-fu (tedy alespoň podle autorů hry kombinace guns & kung-fu) nesoucí příznačný název Biomutant na sebe strhlo na GamesComu v loňském roce spoustu pozornosti. Roztomilý chlupatý hlavní hrdina, který si libuje v soubojích, spousta vtipných situací, šílená kadence akce, hlášky vypravěče, který vás provází na vaší pouti napříč zvláštním post-apokalyptickým světem, ve kterém se svérázně vyvinula fauna i flóra... a takhle by se dalo pokračovat téměř do nekonečna.

Pořád jen lepší

Vývojáři z THQ Nordic nám hru představili před rokem a nyní jsme měli opět možnost nahlédnout pod pokličku a zjistit, co se vlastně v hrnci vývojářského studia Experiment 101 uvařilo. Jedno bylo jisté - hra měla perfektně nakročeno od samého počátku a očekávání tak byla veliká. No a jak to dopadlo? Progress je opravdu znát a vše směřuje nejspíš k ještě lepšímu zážitku.

THQ nám na stánku pustilo gameplay, který byl záhy zveřejněn i na YouTube a vám směle doporučuji se na něj podívat. Oproti loňskému roku, kde se začínalo procházkou v džungli a následně soubojem s velkým nepřátelsky naladěným tvorem jdeme tentokrát rovnou do akce ve skupinovém souboji. Ani tentokrát ale nesměla chybět ukázka tvorby postavy a poupravených mechanik určování vzhledu na základě výběru vhodných vlastností vašeho chlupatého miláčka.

Záhy pak následuje boss fight s heboučkým Hulkem. Hlavním tématem je potom ale využívání předmětů, mutací a zbraní - konkrétně raketové rukavice, která slouží nejen k zamlácení nepřátel do země, ale také k rozbíjení určitých překážek. Na některé z nich však bude i ona krátká a vám tak nezbyde nic jiného, než sehnat silnější.

Mohl bych tady dál sáhodlouze vypisovat o kreativních a vtipných soubojích, válcování nepřátel přilepených na hlenovou bublinu, možnosti využívat robotické exoskeletony, ale nejlíp prostě uděláte, když se na všechno podíváte sami. Důvodů, proč se na Biomutanta těšit, je totiž opravdu neskutečné množství.

A kdy se hry dočkáme? Měl by vyjít na PC i obě hlavní konzole Xbox One a PlayStation 4 na konci roku - a to doslova. Datum vydání je totiž stanoveno na 31. prosinec 2018. Skrytě tak doufám, že se nic nebude odkládat a že se už na dalším GamesComu dalšího pokračování série odhalovacích gameplayů nedočkáme. Další protahování by totiž byla obrovská škoda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama