Profesionální hráč Dota 2 si nesměl odskočit, vymočil se do lahve
Zajímavosti Dota 2 Článek Profesionální hráč Dota 2 si nesměl odskočit, vymočil se do lahve

Profesionální hráč Dota 2 si nesměl odskočit, vymočil se do lahve

Adam Král

Adam Král

18. 1. 2023 16:52

Hráč za Tundra Esports, skiter, měl během turnaje zákaz si odskočit. Potřebu tak vykonal do lahve.

Reklama

Profesionální hraní her občas přináší různá úskalí. Jedním z nich je toxické prostředí, se kterým se profíci musí vyrovnat. Stejně obtížná je pak obrovská konkurence pro všechny zúčastněné. Mnohdy může jít nějaké přátelství úplně stranou, a to jen proto, aby hráči dosáhli svých vysněných postů. Na práci v esportu velmi často trpí zdraví, ať už to fyzické či psychické. Jeden z profesionálních hráčů nyní na Twitteru sdílel zajímavý příspěvek o tom, k čemu jsou nuceni.

V Dotě začala nová Pro Circuit season pro letošní rok a fanoušci tak jsou svědky soubojů jednotlivých týmů. Nedávno jsme byli svědky duelu Tundra Esports proti Into The Breach a nyní dal hráč Oliver "skiter" Lepko najevo, jaké komplikace duel provázely. Administrátoři turnaje totiž hráčům nedovolují, aby si v BO3 odskočili na záchod. Skiter tak na Twitteru sdílel fotku lahve s jednoduchým popisem.

Admini PGL mě přinutili vymočit se do lahve.

V celé komunitě je tak spousta otázek. Lidé totiž nechápou, proč by si hráč nemohl odskočit, když se zápasy velmi často přerušují kvůli technickým důvodům. Někteří o tom naopak dělají vtipné koláže. Ve vlákně na Twitteru administrátory lidé brání, s tím, že to není jejich vina a oni musí jen respektovat pravidla. Je ale pravdou, že v tak intenzivní hře, jakou Dota 2 bezpochyby je, musí být člověk velmi soustředěný a zadržovat potřebu není zrovna to, co při turnaji chcete.

Většina profesionálů už delší dobu volá po reformě dost zastaralých pravidel pro PGL. Je tak otázkou, jestli se něco skutečně změní. Skiterova situace ale rozhodně není záviděníhodná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama