Protiútok PlayStationu. Má mít tři exkluzivní značky včetně Metal Gear
Gaming Článek Protiútok PlayStationu. Má mít tři exkluzivní značky včetně Metal Gear

Protiútok PlayStationu. Má mít tři exkluzivní značky včetně Metal Gear

Josef Ventrča

Josef Ventrča

9. 5. 2023 16:04

Spekulace však mají své mezery.

Reklama

Tento víkend se na sociálních sítích objevily spekulace, že společnost Sony možná podepsala smlouvy s japonským vývojářským studiem Konami o exkluzivitě trojice her na konzole PlayStation, konkrétně se má jednat o série Castlevania, Metal Gear Solid a Silent Hill. Zrovna poslední jmenovaný není zrovna spekulací, protože remake legendárního survival hororu Silent Hill 2 oznámili tvůrci z Bloober Team již loni, stejně tak sdělili, že bude exkluzivní pro PlayStation 5 a PC po dobu jednoho roku.

O oživení Metal Gear Solid 3: Snake Eater kolují zvěsti již několik let. Ve víkendovém dílu podcastu XboxEra na toto téma padla znovu řeč, když moderátor Nick Baker prohlásil, že by se populární titul mohl znovu objevit na nadcházejícím PS Showcase, a to jako exkluzivita pro nejnovější generaci konzolí PlayStation. Samotný insider však mírnil případné nadšení posluchačů tím, že zdroj informací označil za nejistý.

Redaktor serveru Windows Central Jez Corden se však spekulací rychle chopil a uvedl, že slyšel něco podobného o exkluzivitě Metal Gear Solid. „Právě jsem slyšel, že Sony uzavřelo dohodu s Konami na Silent Hill, Metal Gear a možná i na novou Castlevanii,“ napsal na svém twitterovém profilu. Ani tyto informace však nejsou zcela jasné či potvrzené.

Server Push Square se však domnívá, že Sony chtělo pro současnou generaci konzolí uzamknout si franšízy s historickým spojením s PlayStation, jako je například Final Fantasy, takže by tento krok dával smysl. Přinejmenším očekává, že si japonský gigant zajistí marketingová práva. Ke spekulacím o třech výše zmíněných herních sériích se však staví nedůvěřivě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama