První hra, která využívá augmentovanou realitu, pronikla na progamingovou scénu
Zajímavosti Článek První hra, která využívá augmentovanou realitu, pronikla na progamingovou scénu

První hra, která využívá augmentovanou realitu, pronikla na progamingovou scénu

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

9. 9. 2018 12:38

A je neskutečně cool!

Reklama

S příchodem VR a augmentované reality se nám začalo plnit spoustu dětských snů. Jedním z nich je HADO, jenž využívá augmentované reality, pohybových senzorů a smartphonu pro projekci energetických koulí, které létají uživateli z rukou. Vše je bezdrátové, takže pohyb je snadný a hráči mohou běhat, skákat, plazit se podle potřeby.

HADO je hra, kdy proti sobě stojí dvoučlenné nebo tříčlenné týmy, které se navzájem snaží zasáhnout energickými koulemi. Samořejmě jsou tyto koule vidtelné pouze v augumentované realitě, takže hráč žádnou bolest nepocítí. Vyhrává tým, který zasáhne více útočníků. K obraně lze používat štíty, jenž mohou ochránit svého majitele před několika zásahy, ale s každým zásahem je štít oslaben a potřebuje nabíjet, aby nebyl zničen. Ke hře potřebujete pouze dobré reflexy, trošku fyzičky a dobrý zdravotní stav. 

Původně hra vznikla v Singapuru, ale nyní ji naleznete i v Evropě a USA. Dokonce byla spuštěna první profesionální liga ve hraní této hry. Již vloni se hrálo v přepočtu o více než půl milionu korun.

Sice je to teprve novinka na progamingové scéně, ale kdo ví, třeba se uchytí a my již za pár let budeme pořádat ligu i u nás v České republice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama