První kvalifikaci ovládl tým Absolute Amateurs
Esport Valorant Článek První kvalifikaci ovládl tým Absolute Amateurs

První kvalifikaci ovládl tým Absolute Amateurs

Aleš Pelc

Aleš Pelc

9. 8. 2022 14:49

Postoupili také ENTERPRISE, Entropiq a EUgang

Reklama

VALORANT se na Grunex vrátil po necelých dvou letech, jeho návrat v první kvalifikaci do Challenge přivítalo 36 týmů. Dařilo se hlavně stálicím tuzemské scény.

ENTERPRISE začali svou kvalifikační cestu jako velcí favorité, už v druhém kole ale narazili na potíže a soupeře Nimble zdolali nejtěsnějším možným rozdílem 13:11. Později, v semifinále narazili na tým Banda vedený boNgem a bobysem, druhý jmenovaný však proti svým bývalým spoluhráčům neuspěl a Cantzer a spol. si zajistili účast v jedné ze skupin. 

K příležitosti rozlučky se starou sestavou se pro tento turnaj k VALORANTU vrátila i organizace Entropiq. Sestava okolo Shoutyho bez zaváhání prošla až do semifinále, k následným duelům o seeding se ale nedostavila a proto odešla „jen“ se čtvrtým místem. Podobnou cestu jako Entropiq zažil i mix EUgang, který po třech výhrách a poklidném postupu zbylá utkání také nedohrál.

Naopak Absolute Amateurs čekalo více zábavy. Po rychlém prvním kole se střetli se silným mixem ATR, který těsně porazili 13:11. Následovala další pohodová výhra a freewin s Entropiq a rázem se Absolute Amateurs ocitli ve finále s ENTERPRISE. Po dlouhém vyrovnaném zápase si vítězství a nejlepší seed pro sebe v prodloužení urvali amatéři a mohli slavit povedený start soutěže. Maxmilián „ayyzicle“ Végh z vítězného týmu pak sdělil své pocity v krátkém rozhovoru.

Čau Maxi, stačila vám jedna jediná podařená kvalifikace a už máte jistou nejsilnější pozici před skupinovou fází. Co tomu říkáš a jak probíhaly zápasy z tvého pohledu?
Ahoj, keďže posledné týždne sme mali pauzu a málo trénovali, tak sme išli do tohto turnaju s cieľom postúpiť do Group Stage s hocijakým seedingom, čiže nás táto výhra veľmi potešila. Zápasy boli z našej strany jednoznačné okrem hre proti ATR, ktorý nás ich playstylom potrápili. Preto si myslím, že FF teamu Entropiq v semifinále nám po tejto vyčerpávajúcej hre zahral pekne do kariet a dokázali sme sa resetnúť na hru proti ENTERPRISE.
Ve finálovém duelu jste se utkali s ENTERPRISE. Přestože šlo jen o lepší seed, odehrál se skvělý zápas, který skončil až v prodloužení vaším vítězstvím. Věřili jste si na výhru nebo jste do toho šli bez rizika s tím, že nemáte co ztratit?
V tomto duele sme boli v pozícii underdoga, takže sa nám proti nim hralo dobre a hlavne bez rizika, keďže išlo už len o seeding. Aj keď nám zo začiatku nesadol ich playstyle, tak sme to nevzdávali a na výhru si určite verili, boli sme hlavne radi, že ENTERPRISE sa dostali do dnešnej TOP4 a tým pádom ich nebudeme mať v skupine, takisto ako Entropiq a EUgang.
Teď, když jste dosáhli tohoto úspěchu, vám určitě stouplo sebevědomí a dobře jste se naladili na skupinovou fázi. Jaké očekávání od ní máš a jak daleko si myslíš, že v Grunex Challenge dojdete?
Náš pôvodný goal pre tento turnaj bol skončiť minimálne TOP4, takže túto výhru berieme ako prvý krok pre náš cieľ. Nemyslím si, že nám to pridalo až také sebavedomie, lebo sa snažíme byť humble a nepodceňovať ako prípravu, tak žiadny team a hlavná skúška nás ešte len čaká v skupine a prípadne v playoff. Určite sa ale pokúsime využiť momentum, ktoré máme, v nasledujúcich zápasoch v piatok.
Díky za rozhovor.

Další kvalifikace startuje již dnes v 17:00, tak neváhejte a přijďte si také zahrát o prizepool 55.000Kč. Pokud byste snad hrát nemohli, můžete alespoň podpořit hráče na streamu, bude na co koukat! Ve hře jsou stále WoofWoof, kterým se jako jedinému dlouhodobému celku první kvalifikace opravdu nevydařila a v dobrém světle se ukázali FARMERS, ATR, Banda či „To je ončo“.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama