První týmy mají play-off jisté, další dva ale  jedou domů
Esport CS:GO Článek První týmy mají play-off jisté, další dva ale jedou domů

První týmy mají play-off jisté, další dva ale jedou domů

Michael Douša

Michael Douša

14. 5. 2023 22:04

Dlouhý den rozhodl o postupu Vitality a Heroic, Poláci ani Brazilci štěstí němeli

Reklama
Dnešní den začínaly na pokraji eliminace čtyři týmy, z čehož dva dostaly šanci bojovat dál, na opačném konci dva týmy dnes postoupily do playoff.

V třímapových hrách se nejprve utkali Vitality a Monte o postup do play-off. Vitality hru zvládli rovnou ve dvou mapách, Monte prohráli Anubis, který si sami vybrali, 10-16. Emil “Magisk” Reif si tam uhrál parádní clutch proti čtyřem hráčům, což jen podtrhuje jeho kvality. Nuke byl těsnější, 13-16, ale i přes všechny snahy Monte jdou Vitality do play-off se skóre 3-0. Nejlepším hráčem zápasu je ale, nepřekvapivě, Mathieu "ZywOo" Herbaut s ratingem 1,30.

Heroic dnes bojovali proti americkým Liquid v napínavém třímapovém souboji. Ani jeden z týmů nevyhrál mapu, kterou vybíral. Inferno, které si vybrali Liquid, Heroic vyhráli 16-11, přesně naopak to bylo na Mirage - Heroic vybírali, Liquid vyhráli 16-11, Keith “NAF” Markovic si dokonce dal eso. Rozhodující byl tak Ancient, kde  bylo skóre velmi nevyzpytatelné, body si oba týmy ze začátku připisovali podobně. Nakonec ze souboje vyšli vítězně dánští Heroic, je to tak čvrtý Major v řadě, na kterém se dostávají do play-off. 

O místo v play-off dnes přišel jediný celopolský i celobrazilský tým Legends Stage, oba rovnou ve dvou mapách. 9INE a FURIA se sice dostali v kvalifikacích rovnou do Legends stage, byli ale vyřazeni 0-3. Proti 9INE hráli FaZe, kteří zazářili na obou mapách, na první, Infernu, se ukázali se skórem 16-10, na druhé 16-8. Na Anubisu si Håvard “rain” Nygaard dal v jednom kole výborný quad kill, nejvíce zabití hry měl ale Robin “ropz” Kool. 

Proti FURIA stáli G2, kterým se v Legends stage zatím nevedlo absolutně vůbec i přes to, že v Challengers byli 3-0. V tomto zápase to vypadalo, že G2 se konečně rozehráli a ukazují, jak dobře dokáží hrát - nebo jak špatně na tom jsou FURIA? Inferno vyhráli 16-8, Mirage dokonce 16-7. Nejvíce zářil bosenský střelec Nemanja “huNter-” Kovač i s bratrancem Nikola “NiKo” Kovačem.

Po dnešku se seznam utkávajících se týmů zúžil o čtyři - postupující Heroic a Vitality a vyřazené FURIA a 9INE. Pro vítězné to znamená čtyřdenní přestávka a čas na prozkoumávání Paříže, pro eliminované bohužel pauzu delší. Kdo si myslíte, že postoupí jako další?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama