[PUBG] Entropiq ovládl evropské PCS 6 a odnáší si jeden a půl milionu korun.
Esport PUBG Článek [PUBG] Entropiq ovládl evropské PCS 6 a odnáší si jeden a půl milionu korun.

[PUBG] Entropiq ovládl evropské PCS 6 a odnáší si jeden a půl milionu korun.

Aleš Pelc

Aleš Pelc

10. 5. 2022 11:41

Česká organizace zazářila i proti hvězdám z FaZe nebo Teamu Liquid.

Reklama

Fanoušci PUBG Esportu měli možnost si užít 12 dní plných zápasů té nejvyšší evropské úrovně. Konalo se PUBG Continental Series 6 - zkráceně PCS6 – pro evropský region. A v tomto eventu se vedle celosvětově známých jmen jako jsou Natus Vincere, FaZe Clan, Team Liquid a dalších představili i čeští zástupci. Jako hráči jimi byli Matěj „Nowikk“ Krmela a Miloslav „PiXeL1K“ Feik v týmu SKADE, dále Vojtěch „Double“ Ptáček hrající za THUNDER a česká organizace Entropiq, kterou reprezentuje balkánská sestava.

Turnaj byl rozdělen do dvou hracích týdnů. Do toho prvního vstoupili nejlépe hráči Entropiqu. Během prvních tří her posbírali první a druhé místo společně se 33 killy. V podobném tempu pokračovali až do konce týdne, který skončili s průměrem téměř osmi killů na zápas a 174 body. SKADE ani THUNDER tolik úspěšní nebyli, první jmenovaní si udrželi devátou pozici a Doublův tým byl ještě o 4 příčky níže.

Druhý týden zamíchal pořadím. Výkony evropských velikánů rostly a sestava české organizace se nedostávala do takových příležitostí, jaké měla ve Weeku 1. I přes skoro poloviční počet nasbíraných bodů oproti první části soutěže se udržela na první příčce tabulky a překonala veškerá očekávání. Náskok 51 bodů z prvního týdne se ukázal být klíčovým. Po finálním součtu se rozdíl usadil na čísle 16 a chorvatsko-srbský celek hájící zelené barvy vyhrál 60 000 dolarů a dalších 7 500 v bonusech. Snahu odčinit špatný vstup do turnaje předvedl tým THUNDER, který se i s pomocí jednoho vítězství a dvou stříbrných pozic vyšplhal k hranici první desítky. SKADE s konzistentními výsledky opět obsadili 9. místo, které jim zůstalo i v konečném pořadí. 

[PUBG] Entropiq ovládl evropské PCS 6 a odnáší si jeden a půl milionu korun.

Finální tabulka

PCS 6 je jedním ze čtyř turnajů, ze kterých na konci roku vzejdou postupující na PUBG Global Championship. Entropiq si díky úspěchu v prvním letošním PCS výrazně polepšil a drží s těsným bodových rozdílem vrchní příčku tabulky. Mají tak dobře našlápnuto ke kvalifikování se na největší PUBG turnaj roku. Čeští hráči musí o výlet na světový šampionát ještě pořádně zabojovat, z jedenáctého a dvanáctého místa je cesta k postupovým pozicím daleká. Kuriózně posledním týmem tohoto žebříčku je další tuzemská organizace – Enterprise. To ovšem nenaznačuje žádnou katastrofu, v tabulce je zatím jen 22 celků. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama