PUBG Global Championship 2021 přinese i dlouho vyžadovanou změnu pravidel
Gaming PUBG Článek PUBG Global Championship 2021 přinese i dlouho vyžadovanou změnu pravidel

PUBG Global Championship 2021 přinese i dlouho vyžadovanou změnu pravidel

4. 10. 2021 15:51

Podbornosti o PGC 2021 jsou konečně odhaleny, o postupujících týmech ještě ale není rozhodnuto.

Reklama

PGC 2021 bude dalším LAN/Online hybrid turnajem kvůli COVID-19, stejně jako tomu bylo u PGI.S na začátku roku. Turnaj se bude odehrávat také v Koreji, takže týmy, které nemají ideální připojení, budou do Koreji přizváni (konkrétně do Paradise City v Inčchonu), ostatní se turnaje zúčastní ze svých obvyklých lokací.

Celkově 32 týmů (12 z Asie, 8 z Evropy, 6 ze Severní a Jižní Ameriky a 6 z APAC) se utkají o prize pool v hodnotě minimálně 2 000 000 $, který se bude postupně zvyšovat. Při koupi vybraných skinů bude 30% z jejich ceny připočteno ke stávajícímu prize poolu.

Největší změna v turnaji je bez pochyby návrat k SUPER settings místo Most Chicken formátu, kde se nehodnotí jen vítězství ve hře a kolik měl tým celkových killů, ale sčítají se body za pozici i body za killy tak, jako tomu bylo v turnajích minulý rok.

Celý turnaj bude probíhat podle tohoto "staronového" bodování, kromě Survival fází, kde se stále hraje WWCD, to znamená, že tým, který vyhraje hru, postupuje dále.

Turnaj proběhne od 19. listopadu do 19. prosince v několika fázích. Hned na začátku se odehraje Rank Decision kolo, ke se rozhodne, kterých 16 týmů bude nasazených v prvním týdnu a kdo je bude postupně doplňovat.

PUBG Global Championship 2021 přinese i dlouho vyžadovanou změnu pravidel

Ve Weekly Survival se rozhoduje, kterých 16 týmů vyhraje hru a zahraje si ve Weekly Final, zbytek týmů bude hrát Bottom 16 kolo a tyto celky budou doplňovat Weekly Survival další týden.

Ve Weekly Final se každý týden sbírají body do celkové tabulky, podle které se postupuje do Grand Final ve kterém se v 18 hrách rozhodne o celkovém vítězi.

Do finále tedy postoupí výherci Weekly Final (3 týmy dohromady), 9 nejlepších týmů podle celkové tabulky a 4 výherci z Grand Survival kola. 

Více informací týkajících se PGC 2021 bude zveřejněno až po PCS 5, kdy už bude známo, které týmy si tento turnaj zahrají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama