PUBG - Kde se vzalo PUBG Lite?
Gaming PUBG Článek PUBG - Kde se vzalo PUBG Lite?

PUBG - Kde se vzalo PUBG Lite?

Jakub Osička

Jakub Osička

27. 1. 2019 14:51

Variace na originální PUBG zaměřená na méně výkonné sestavy je skutečně projektem PUBG Corp.

Reklama

Možná jste na webu narazili na podivnou variaci na Playerunknown's Battlegrounds, která nese název PUBG Lite. Ač jsme se setkali s pochybovačnými názory ve smyslu, že jde o nějakou amatérskou pochybnou náhražku, opak je pravdou. Jde o projekt PUBG Corp.

I s integrovanou grafikou

PUBG Lite je skutečně projektem, který zaštiťují vývojáři plné hry (byť se o vývoj samozřejmě stará jiný tým) a jeho zaměření je jednoznačné. Chtějí hru přinést i hráčům, kteří nedisponují hardwarem, který by obstojně zvládl klasické Playerunknown's Battlegrounds utáhnout se solidní snímkovou frekvencí.

Uváděné minimální požadavky opravdu nejsou obtížně naplnitelné. Dokonce se uvádí, že by měl stačit integrovaný grafický čip Intel HD Graphics 4000, který má kořeny u stařičké Ivy Bridge generace procesorů.

A taky zadarmo!

Kromě toho, že bude PUBG Lite mnohem méně náročné je tady ještě jeden velmi důležitý rozdíl. Lite verze totiž bude dostupná zdarma. Prozatím je vše ale v plenkách a ve fázi beta testování, které bylo spuštěno pouze v Thajsku. Dostupná je mapa Erangel, všechny tři módy Solo, Duo a Squad, ale prozatím pouze z pohledu třetí osoby.

Úplně jisté ani není, v jakých regionech bude nakonec tato okleštěná verze dostupná. Vývojáři uvádějí, že se vše bude odvíjet od aktuálně probíhajícího testování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama