[PUBG] Nový update PUBG dorazil na testovací server
Gaming PUBG Článek [PUBG] Nový update PUBG dorazil na testovací server

[PUBG] Nový update PUBG dorazil na testovací server

Vojtěch Mikulec

Vojtěch Mikulec

16. 11. 2019 09:22

Tentokrát je v rámci updatu s označením 5.2 představen nový rank systém nebo změny mapy Vikendi.

Reklama

Po nedávném větším updatu 5.1, kde byl představen refresh mapy Miramar, dorazil na testovací servery update s označením 5.2, který přináší mnoho novinek. Jedním z nich je představení PUBG Labs, o kterém si povíme více v tomto článku. Dalšími novinkami jsou například rozbalovací zpomalovací pásy s ostny, které slouží pro přepadávání jedoucích vozidel, upravenou zimní mapu Vikendi a opravy některých chyb ve hře.

Nová zbraň – zpomalovací pásy

Zpomalovací pásy mohou poškodit pouze jedno vozidlo předtím, než zmizí – jsou jednorázové. Při najetí vozidlem na pás jsou poškozeny všechny pneumatiky vozidla, nikoliv ale samotné vozdilo. Je možné je získat na všech mapách společně s ostatním lootem. Dejte si ovšem pozor, jakmile položíte pás na nějaké vámi vybrané místo, už jej nejde vzít zpět.

Nový systém – PUBG Labs

Tento systém byl přidán pro testování ranked módu pro hráče. Je to místo, kde bude experimentováno se získáváním bodů, které vám zajistí postup či sestup v žebříčku (RP – rank points). Přímo v tomto módu je pak zabudován systém na zpětnou vazbu od hráčů, na základě které bude tento systém vylepšován a výsledkem toho pak přidán do hry napořád. PUBG Labs bude stále aktualizován, a to jak novými módy, tak i sady pravidel.

[PUBG] Nový update PUBG dorazil na testovací server

PUBG slibuje, že bude dávat velký důraz na zpětnou vazbu hráčů, proto neváhejte a máte-li zájem na zlepšování herní kvality, určitě PUBG Labs vyzkoušejte a poskytněte zpětnou vazbu. 

Aktualizace mapy Vikendi

V rámci aktualizace zimní mapy byl navýšen počet vozidel objevujících se po celé mapě. Byly vytvořeny nové cesty pro lepší navigaci v zasněžených oblastech. Kolem hradu „Castle“ uprostřed mapy zmrzla voda, je tak možné přecházet i řeku kromě tří mostů vedoucích k hradu. Hora uprostřed mapy „Mount Kreznic“ byla snížena a byl také změněn terén v některých oblastech mapy.

[PUBG] Nový update PUBG dorazil na testovací server

Městu „Volnova“ se dostalo kompletního přetvoření, ve městě „Peshkova“ byl navýšen loot. Garáže ve městě „Trevno“ byly přemístěny pro umožnění snadnějšího úniku z města. Některé budovy po celé mapě byly nahrazeny jinými a u vysokých budov byly upraveny úhly, odkud je možné spatřit nepřítele.

Vikendi bylo také upraveno, co se požitku z hraní týče. Velikost první zóny byla navýšena. Velikost a rychlost zón během hry zůstaly nezměněny. Náhodnost nových zón v průběhu hry byla lehce zvýšena, tzv. hard-shifty tak budou častější.

Aktualizace herních mechanik

Označování cest na mapě

Do hry byla přidána funkce označování cest na mapě pro strategické plánování pohybu. Při otevření mapy a stisknutí kombinace kláves ALT+RMB je možné označit první bod na mapě a za držení ALT pokračovat v označování cesty pomocí více bodů. Maximum bodů je nastaveno na 4. Pro odstranění slouží kombinace kláves ALT+DEL. V módu duo a squad je označení členů týmu zahlášeno pomocí radio zpráv.

[PUBG] Nový update PUBG dorazil na testovací server

Automatické vybavování zbraní

K vybavování zbraní slouží tzv. attachementy, mezi které se řadí zásobníky, gripy nebo nástavce na hlavně. Doposud bylo nutné je vybavovat ručně po jednom, tato nová funkce ale zajišťuje automatické vybavování, což ušetří spoustu času. Toto zjednodušení má celkem tři módy, které lze měnit v nastavení v záložce „Gameplay“.

  • První mód – Zvedání attachementů pomocí klávesy F. V tomto módu je attachement přiřazen ke zbrani pouze pokud je sebrán pomocí klávesy F.
  • Druhý mód – Automatické vybavení při změně zbraně. Pokud je dosavadní zbraň vyměněna za jinou, automaticky je vybavena všemi kompatibilními attachementy. Ty, které nejsou kompatibilní, zůstanou v inventáři.
  • Třetí mód – Automatické vybavení v případě otevřeného inventáře. Tato funkce je stejná jako první, liší se pouze ve stylu sbírání věci pomocí otevřeného inventáře přes klávesu TAB.

Upravení mechanik plavání a potápění

Rychlost plavání byla zvýšena o 27%, rychlost potápění zvýšena o 20%. Doplňování dechu bylo prodlouženo o 10% na celkových 9 vteřin pro plný dech. Byl zvýšen i interval, po který je možné zůstat pod vodou a do o 33% - nyní je tak možné zůstat pod vodou až 20 vteřin.

Vylepšení zvuku dopadajících střel

Byla upravena realističnost zvuku dopadajících kulek pod palbou nepřátel na různých materiálech.

Přidání funkcí do custom her, nových battlestat skinů a opravy chyb

Další vylepšení se dostalo hrám na míru, tzv. custom games. PUBG partneři mohou nově využívat Sandbox módu, který umožňuje ovládat například nesmrtelnost, generování vozidel a věcí pro hráče, nebo generování balíku se speciálními věcmi pro hráče.

Do herního obchodu přibudou nové skiny, mezi kterými jsou ty, které zaznamenávají počet zabití, tzv. battlestat skiny. Tentokrát budou pro zbraně MK47, MP5K a QBZ. Přidána je i nová truhla s názvem Venetian Crate.

Každá aktualizace je zakončena sekcí oprav chyb ve hře. Ani tentokrát se ale nedočkáme opravení chyb jako je občasná teleportace při dotýkání se objektů na všech mapách nebo opravení zvukových chyb v Pecadu. Mezi opravené chyby v tomto updatu patří opravení kouře, který se line z pneumatik aut při jejich penetraci nebo náhodné explozi při vstupu do aut na Miramaru. 

Žádných zásadních oprav se tak v tomto updatu bohužel nedočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama