[PUBG] Odpověď PUBG na problémy se hrou
Gaming PUBG Článek [PUBG] Odpověď PUBG na problémy se hrou

[PUBG] Odpověď PUBG na problémy se hrou

Vojtěch Mikulec

Vojtěch Mikulec

28. 2. 2020 16:25

PUBG zveřejnilo oficiální reakci na aktuální stav hry.

Reklama

V minulém článku jsme shrnuli problémy, které PUBG momentálně zažívá, a že jich není málo. Kromě cheaterů, bugů, které jsou ve hře už dlouhou dobu, nebo náhodných pádů hry byla v článku zmíněná i nedostatečná komunikace týmu s komunitou. Na většinu těchto důležitých věcí se ale PUBG rozhodlo reagovat a naznačuje, že komunikace by se měla zlepšit.

Problémy se hrou a co se s nimi bude dít?

Posledních pár měsíců se v PUBG objevilo několik závažných chyb, které přímo ovlivňují gameplay a teď se PUBG rozhodlo, že dá alespoň zhruba hráčům vědět, jaké jsou plány.

  1. Cheating - Boj s cheatery je jedna z největších priorit PUBG a je do něj zapojeno více interních týmů a externích zdrojů, aby se podařilo najít řešení tohoto problému. Více informací o tomto problému bude sdíleno v "Community Letteru", který by měl vyjít na začátku března společně s roadmapou pro rok 2020 (tedy co se bude dít, jaké jsou plány na rok 2020 atd.)
  2. Nízké FPS (výkon), sekání, zamrzání a pády hry - V PUBG dostali vývojáři už mnoho zpětné vazby o těchto problémech přímo od hráčů. Bylo zjištěno, že problémy s nízkými FPS a pády hry se začaly ve větším množství objevovat od aktualizace v lednu. Developeři provádějí několik testů a analýz, aby zjistili příčinu těchto problémů, stále ale není jasné řešení. Věc, která celý proces komplikuje je rozdílný hardware nebo dění v unikátních situacích, které jsou složité k reprodukci. Jinými slovy, někdo tyto problémy má, ale někdo jiný zase nemusí. Pro vylepšení výkonu hry je nutné vysledovat specifickou příčinu problému a poté ji reprodukovat. V PUBG děkují všem, kteří zaslali jejich replaye a systémová data, která pomáhají objevit problémy. Pokud se i vám stává, že hra padá nebo máte najednou velký pokles FPS, kontaktuje podporu na www.pubg.com/support a sdělte jakékoliv informace i vašem PC nebo ty informace, o kterých si myslíte, že jsou relevantní.
  3. DDos útoky na servery PUBG - Servery PUBG jsou bohužel častými cíli DDoS útoků (Distributed Denial of Service). V případě, že jste zrovna na takovém serveru, pocítíte to tak, že se vaš ping a packet loss mnohonásobně zvýší až do situace, kdy je hra nehratelná. V listopadu 2019 bylo těchto útoků nejvíce za celou dobu existence PUBG a ta samá situace se opakovala nyní v únoru. Týmy, které se starají o bezpečnost, se stále snaží zlepšovat obranu proti těmto útokům společně s mnoha poskytovateli serverových infrastruktur za účelem zlepšování kvality služeb. V tu samou dobu v PUBG pracují na svém vlastním ochranném systému speciálně navrženém pro obranu PUBG serverů. Během testování společně s externími poskytovateli byla často měněna fyzická pozice serverů od jejich standardní pozice, což mělo za následek zvýšený ping a pro některé hráče to mohlo znamenat i další problémy. Navíc mělo mnoho hráčů problém s konstantní ztrátou packet, toto bylo způsobeno testovacími řešeními proti DDoS ze strany externích poskytovatelů služeb. V PUBG ví, že co se týče těchto problému, mohli by být více komunikativnější a sdílet procesy s komunitou, z hlediska bezpečnosti a ochrany před útočníky to ale nebylo možné kvůli vyzrazení postupů stavění ochrany. Dobrou zprávou je, že nedávno vydané řešení DDoS útoků snížilo jejich vliv na servery o 85%. DDoS útoky jsou a nadále budou problémem, ale vývojáři se budou snažit vydávat řešení za účelem zabránění útoků jakmile se nějaký objeví. Tyto útoky jsou trestným činem a jsou o nich shromažďovány informace za účelem konání náležitých právních činů proti jejich strůjcům.
  4. Team Deathmatch: Matchmaking [téměř vyřešeno] - TDM je první arkádový mód a v PUBG jsou potěšení zatím pozitivní zpětnou vazbou od hráčů. Naneštěstí ale byly objeveny problémy, které způsobovaly dlouhou dobu přiřazení hráče do hry a v některých případech vůbec nebyl přiřazen. Dalším problémem bylo, že někdy bylo do týmu přidáno více než 8 hráčů s tím, že v druhém týmu jich bylo naopak méně než 8. Druhý z problémů byl vyřešen hotfixem. První zatím stále přetrvává, ale aktivně se pracuje na jeho trvalém řešení.
  5. Vypnutí předpřipravených presetů v Custom hrách - Presety v "hrách na míru" nefungují od minulého updatu úplně tak, jak by měly. Tento problém byl pouze vedlejší účinek vylepšení, která byla provedena na back-endové straně kódu Custom her. Na řešení se pracuje, ale bude to nějakou dobu trvat. Dobrá zpráva je, že ukládání a načítání nového presetu nyní funguje bezchybně. 
  6. Oprava dalších problémů - Byly opraveny chyby, kdy se hráčovy statistiky neaplikovaly správně, nemožnost vytvořit FACEIT hry a propadávání hráčů do země na některých lokacích mapy Karakin.

Závěrem

V PUBG chápou, že je ve hře mnoho problémů s vysokou prioritou, které přímo ovlivňují gameplay. Jedním z cílů tento rok je být více transparentní s tím, na čem se zrovna pracuje a výše popsané problémy s popisem jejich řešení by toho měly být důkazem. Bude se tak dále pracovat na nevyřešených chybách a zlepšit by se měla i komunikace. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama