[PUBG] Plány vývojářů - vylepšení efektů krve
Gaming PUBG Článek [PUBG] Plány vývojářů - vylepšení efektů krve

[PUBG] Plány vývojářů - vylepšení efektů krve

Vojtěch Mikulec

Vojtěch Mikulec

31. 1. 2020 19:05

Detaily k nedávným vizuálním změnám efektů krve.

Reklama

V nedávném updatu (zhruba před měsícem) byl uveden přepracovaný systém vizuálních zásahů. Při zásahu nepřítele byl do této doby vidět vždy jen oblak krve, který se rozplynul kolem modelu těla, po tomto updatu ale bylo přidáno na realističnosti zásahů. Byl kompletně přepracován systém částic krve a byly přidány směrové stříkance krve, pokud byl hráč zasažen blízko zdi. Po updatu bylo voláno po lepší viditelnosti zásahů, protože nový systém nebyl dostatečně viditelný v některých prostředích a na větší vzdálenosti. Nyní přichází PUBG s Dev Letterem, který má změny ujasnit a sdělit plány do budoucna.

První změnou bylo přepracování systému částic, který bude vyhovovat všem módům pro barvoslepost a nebude tak zvýhodňovat některý z nich. Velikost stříkance krve tak musela být pro všechny módy stejná, aby některým hráčům neposkytovala výhodu. Druhá změna zahrnovala rozlišení zásahů na základě místa, kam hráč schytal zásah - headshoty a neckshoty jsou nyní snadněji rozeznatelné už při zásahu, a hráči tak nemusí hádat, co bylo zasaženo. Tato změna má vliv i na celkový gameplay, ihned po zásahu je možné se rozhodnout, jakou taktiku zvolit. Navíc měla změna tohoto systému vliv i na výkon (FPS) hry, kdy předchozí oblak byl více náročný. Byly také aktualizovány textury, které se na modelech hráčů zobrazují po zásahu. Některé tyto textury se podivně natahovaly a deformovaly, také byl opraven bug se zobrazením rány na nesprávném místě. Na video shrnující tyto změny ihned po updatu se můžete podívat níže (credit: WackyJacky101).

Po vypuštění tohoto updatu v prosinci minulého roku se jako vždy objevila spousta rozličných názorů. Jedním s největších komunitních problémů byl problém se špatnou viditelností zásahů. V některých prostředích, na větší vzdálenosti a ve stínech téměř nebylo možné rozeznat zásah od missu, a proto byl vydán rychlý opravný update, který zvětšil velikost efektů a opravil chybu, při které se krev zobrazovala jinak při různých světelných podmínkách. I po tomto rychlém updatu je ale stále plno stížností na špatnou viditelnost zásahů.

Z tohoto důvodu se stále pokračuje ve vylepšování. V plánu je vyhlazení efektů a úprava velikosti částic, který bude lépe odrážet efekt v přiblížení. Částice dříve měnily svou velikost podle toho, jak daleko byli hráči mezi sebou, nikoliv podle síly použité optiky. Po aplikování změn by měli být hráči schopni vidět zásah v každém případě a při každém přiblížení.

I přesto, že se změnila velikost produkovaných částic, PUBG nadále pracuje na vylepšení barev, rychlosti produkce částic a také na texturách, aby efekty vypadaly více jako stříkance krve a ne jako vylévání tekutiny. Update by měl přijít v průběhu února a po jeho aplikování na live servery, neváhejte se zapojit do diskuze a poskytnout vývojářům zpětnou vazbu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama