[PUBG] PUBG Labs je obdoba testovacích serverů
Gaming PUBG Článek [PUBG] PUBG Labs je obdoba testovacích serverů

[PUBG] PUBG Labs je obdoba testovacích serverů

Vojtěch Mikulec

Vojtěch Mikulec

16. 11. 2019 09:39

PUBG Labs - nový systém, který doplňuje testovací servery. Pojďme se podívat na detaily ranked módu PUBG.

Reklama

PUBG Labs má být jakási obdoba testovacích serverů, kde si ale PUBG slibuje hojnější zpětnou vazbu v prostředí veřejných live serverů. V rámci PUBG Labs bude v průběhu času experimentováno s nastaveními, vylepšeními, novými módy a sekcemi v menu. Čas od času bude do této sekce přidáván obsah k testování pro hráče. PUBG klade důraz na odlišení PUBG Labs a testovacích serverů, které tímto nemají ztrácet svou úlohu a stále bude vydáván nový obsah k testování právě na nich. Otázkou zůstává, zda-li se tím ještě nesníží už tak nízká popularita testovacích serverů. Prvním projektem v systému je tzv. skill based rating, neboli postup hráčů v žebříčku na základě umístění, počtu zabití a dalších faktorů.

Mód skill based rating

Při zvolení tohoto módu jsou absolvované hry zaznamenávány a úspěšnost hráče je počítána do žebříčku. První výsledky je ale možné vidět až po 5 dokončených hrách, které se počítají do systému. Po těchto 5 hrách je hráč přiřazen do jedné z kategorií: bronzová, stříbrná, zlatá, platinová, diamantová a mistrovská. V každé z těchto kategorií je ukryto dalších 5 menších, mezi kterými je možné se posouvat jak nahoru, tak i dolů.

[PUBG] PUBG Labs je obdoba testovacích serverů

Co se vlastně hodnotí?

  1. Umístění – Na základě umístění je možné získat nebo ztratit RP (ranked points), v případě týmového módu je analyzován hráč individuálně, nikoliv jako celý tým.
  2. Počet zabití - Na rozdíl od předešlého pokusu o survival žebříček, tento nový mód počítá i počet zabití v jednotlivých hrách.
  3. Umístění nepřátel v žebříčku – Je analyzován počet RP každého hráče v aktuální hře, se kterým je porovnáván váš počet RP. 

[PUBG] PUBG Labs je obdoba testovacích serverů

Aktualizování počtu RP

Při navštívení sekce Labs po odehrané hře je hráči umožněno vidět, jak si vedl v poslední hře. Je zobrazen celkový počet RP a přírůstek nebo úbytek za poslední zápas. Výsledky hráčů jsou pouze pro testování tohoto systému, proto nebudou přeneseny do hry v případě příchodu ranked systému „naostro“. Komunitní manažeři PUBG budou poté sbírat veškerá data zpětné vazby od hráčů pro vylepšení systému a příchodu do hry. Ujistěte se tak, že tato data po skončení testovacího období poskytnete, a to přímo ve hře, aby se PUBG konečně dočkalo řádného rankovacího systému a tím spravedlivější hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama