PUBG update #15 - Sanhok přichází
Gaming PUBG Článek PUBG update #15 - Sanhok přichází

PUBG update #15 - Sanhok přichází

Jakub Osička

Jakub Osička

20. 6. 2018 14:59

Patnáctý update pro PUBG je tady. Včetně nové mapy!

Reklama

Patnáctý update Playerunknown's Battlegrounds je oficiálně tady (respektive podle traileru tady bude 22.6.2018) a s ním i dlouho očekávaná mapa Sanhok, která do hry přináší mnohem větší dynamiku při soubojích na čtvrtinové ploše oproti dosavadním mapám Erangel a Miramar. Přidání této mapy ale není jedinou změnou. Pojďme se podívat i na vše ostatní.

Nová mapa, malá mapa

Ještě chvilku se u Sanhoku zastavíme. Nezaškodí připomenout, že nová mapa má rozměry 4 x 4 km. I zde letadlo vysazuje sto hráčů a proto lze očekávat především v raných fázích ostřejší střety mezi větším množstvím hráčů na malé ploše. Nové prostředí si také připsalo několik specifických úprav:

  • Výkon - Renderování vzdálených hráčů a vozidel funguje na Sanhoku specificky pro zlepšení výkonu serverů
  • Gameplay - Počasí se na mapě dynamicky mění, hráči mohou při čekání na letadlo házet jablka
  • Červená zóna - Zóna bombardování je na Sanhoku mnohem menší a trvá kratší dobu. Navíc má její střed tendenci objevovat se mimo bezpečnou oblast, takže hráči mimo jsou ve větším nebezpečí.
  • Modrá zóna - Posun zóny je pomalejší, ale čekání mezi jednotlivými fázemi trvá kratší dobu. Nově je také dynamická a bere v úvahu počet zbývajících hráčů a dobu čekání i posunu.
  • Balancování spawnu - Spawn zbraní je balancován tak, aby hráči měli šanci si rychleji opatřit vybavení. Oproti testovací verzi je zvýšený o 5 %. 8x a 15x optika se na Sanhoku nespawnují, ale mohou být nalezeny v dropu.

Výkon

Optimalizace se dočkaly servery, a to konkrétně v souvislosti se způsobem, jak se vypořádávají s velkým množstvím objektů v blízkém okolí. Jedná se o modely hráčů, vozidla a zbraně.

Herní svět

Ve hře nyní najdete na budovách, billboardech a na padáku plakáty a loga chystaného turnaje PUBG Global Invitational.

Gameplay

Upraveny byly modifikátory přesnosti míření. Nově bude mít také vítězný hráč/tým přibližně 8 vteřin po vítězství možnost "výhru oslavit" předtím, než se zobrazí výsledky (spectate mód umožní sledování této "oslavy").

Nová zbraň

Do hry byla přidána také nová zbraň - exkluzivní pro mapu Sanhok. Nese název QBZ95 a jde o klasickou útočnou pušku, která konzumuje náboje 5.56 mm. Zásobník má v základu kapacitu 30 nábojů a prodloužená verze nepřekvapivě 40. Na nové mapě nahradí SCAR-L, který se zde spawnovat nebude.

UI/UX

Ze hry byla odstraněna možnost vybrat si konkrétní mapu, nicméně nepropadejte panice. Vývojáři totiž určitou volbu zachovali a nově rozdělili mapy do skupin "Battle Royale" a "Mini Royale", přičemž do první kategorie spadá Erangel a Miramar a do druhé samozřejmě Sanhok. Kromě toho byly poměrně zásadně upraveny další elementy ve hře - např. seznam přátel, žebříčky, rozhraní při přehrávání replayů, vyskakovací okna... Ale také třeba inventář, mapa, ukazatel pohybu modré zóny a okno s výsledky. Minimapa je nově dynamická a její zoom se mění s rychlostí, jakou se hráč pohybuje (tuto novou funkci ale můžete v nastavení hry vypnout). Stejně tak si můžete i povolit nebo zakázat rozšířenou verzi minimapy. Crosshair si nyní můžete barevně přizpůsobit dle libosti. Upravena byla i nastavení senzitivity - nyní si můžete nastavit citlivost zvlášť pro různé optiky.

Zvuky a efekty

Byla snížena hlasitost letadla na začátku hry a také zvuků vody. Upravena byla i hlasitost letadla nesoucího drop tak, aby byla maximální hlasitost slyšet kratší dobu. Zlepšeny byly také zvuky zbraní, které se dočkaly remasteru. Vizuální efekty se dočkaly zlepšení při situaci, kdy kulka zasáhne vodu či zem. Byl také přidán efekt "šplouchnutí" v případě, že vrhací zbraň spadne do vody.

Krabice

Bedna Aviator byla přidána mezi běžné "weekly crates". Aktuální procenta pravděpodobnosti dropu jsou:

  • Aviator: 20%
  • Eguinox: 15%
  • Triumph: 10%
  • Raider: 15%
  • Fever: 2.5%
  • Militia: 15%
  • Biker: 10%
  • Desperado: 2.5%
  • Survivor: 5%
  • Wander: 5%

Opravy chyb

Jako obvykle nechybí ani rozsáhlé množství oprav bugů. Konkrétně např. úprava některých míst, kde se hráči zasekávali na mapách Erangel a Miramar, opravy situací, kdy hráči nedostávali poškození ve vozidlech, úpravy objektů a další. Více se dočtete ve zdrojovém článku.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama