PUBG update #20 - opravy chyb z FIX PUBG a nový obsah
Gaming PUBG Článek PUBG update #20 - opravy chyb z FIX PUBG a nový obsah

PUBG update #20 - opravy chyb z FIX PUBG a nový obsah

Jakub Osička

Jakub Osička

17. 8. 2018 21:47

Kulatý dvacátý update hry Playerunknown's Battlegrounds se tentokrát soustředí převážně na opravy spousty chyb, ale přidává i novinky.

Reklama

Kulatý dvacátý update hry Playerunknown's Battlegrounds se tentokrát soustředí převážně na opravy spousty chyb, jejichž řešení postupně vzniká v rámci kampaně FIX PUBG, o které se více můžete dočíst ZDE. Kromě toho ale přináší i několik novinek.

Ostrostřelci a skútry

Začněmě nejdříve novým obsahem. Hned na začátek tady máme opět novou zbraň. I tentokrát jsme se dočkali nové útočné pušky, která nese název Beryl M762. Konzumuje 7.62 mm náboje a najdete ji na všech třech aktuálních mapách - Miramaru, Erangelu i Sanhoku. Oproti AKM dává nižší poškození, ale má vyšší kadenci, takže bude potřeba krotit její přesnost. Rozšířit se dá o optiku i gripy.

Kromě zbraně tady máme i speciální dopravní prostředek, který je tentokrát rozhodně minimálně atraktivní. Na Sanhoku nyní budete moct lesy brázdit na skútru. Nahrazuje zde klasickou motorku, oproti které má nižší rychlost a větší radius při otáčení. Vydrží zcela identické poškození. Prohlédnout si jej můžete ve dvou barevných variantách hned v úvodním obrázku.

Gameplay

Do hry byla přidána možnost nastavení pozice TPP kamery. Základním nastavením je pozice nad pravým ramenem postavy. Kromě něj si ale můžete nyní zvolit i levou stranu nebo automatické určování podle toho, na kterou stranu jste s postavou naposled nakláněli, nebo do směru, kam jste naposled mířili optikou.

Do loading screenu bude přidán tzv. Key Guide - tedy mapa kláves a jejich funkcí. Šikovné a někomu se může určitě hodit. Dalším ulehčením je vizuální ohraničení předmětů, které zvedáte ze země. Už se vám tak nebude příliš často stávat, že místo zbraně vytáhnete z hromady lootu další Red Dot nebo tričko.

Úpravy se dočkaly i značky na mapě tak, aby nebyly zaměňovány se symboly hráčů. Nyní jsou jasně rozlišitelné. Kromě těchto výraznějších změn se upravilo například i defaultní nastavení výběru squadů, v případě, že chce uživatel bez týmu vyzkoušet hru ve více hráčích.

Anti-cheat a reporty

Do PUBG je nově implementován systém zpětné vazby na zaslané reporty podezřelých hráčů. Uvidíte tak, zda váš report byl opravdu oprávněný a zda se hráč dočkal trestu. Nově budete moci reportovat i své týmové spoluhráče ve speciálním okně.

Custom hry

Vlastní hry se taktéž dočkaly drobných změn. Nově budou mít hráči možnost vidět nastavení zápasu i v případě, kdy nejsou tvůrci lobby. Přidány byly také další přednastavené profily - War mode Dodgebomb (jen vrhací zbraně) a VSS kit (hra pouze s VSS). Minimální počet hráčů pro custom hru byl snížen z 10 na 8.

Skiny

Byla prodloužena možnost zakoupení týmových mikin z turnaje PGI. Prodej bude ukončen 22. srpna.

Opravy chyb

Jak už jsem zmínil na začátku, tentokrát update přináší mnoho oprav herních bugů. Konkrétně šlo např. o vyřešení problému, kdy se na Miramaru občas nezobrazovaly krabice z mrtvých hráčů, opravy animace modelů v replay systému i samotné hře, vyřešení obtížného sbírání předmětů v různých lokalitách, opravy spectatingu spoluhráčů a další. Konkrétní seznam si můžete dohledat ve zdrojovém článku. 

Kromě samotných oprav se v rámci FIX PUBG dořešilo i několik pozitivních doplňků hry - jednak zmíněný key guide na loding screenu, ohraničování objektů, ale také možnost reportovat hráče i v případě, že se správně nezobrazí deathcam, možnost úpravy zobrazení killfeedu a další drobnosti, které jsme už ale zmiňovali výše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama