PUBG update #21 - tréninkový mód, nová zbraň i vozidlo a další
Gaming PUBG Článek PUBG update #21 - tréninkový mód, nová zbraň i vozidlo a další

PUBG update #21 - tréninkový mód, nová zbraň i vozidlo a další

Jakub Osička

Jakub Osička

6. 9. 2018 12:16

Opět tady máme rozsáhlý update pro Playerunknown's Battlegrounds.

Reklama

Tak jsme se dočkali - je tady jednadvacátý update pro Playerunknown's Battlegrounds, který přináší to, po čem hráči toužili snad od počátečního spuštění hry v early-accessu. Je tady tréninkový mód, ve kterém si budete dle libosti moci vyzkoušet nejen střelné zbraně.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti

Do hry tedy oficiální přibyl tréninkový mód, který vás vezme na mapu s rozměry 2 x 2 km. Prostor ale nebude vyhrazený jen vám - do tréninku se přihlásíte přímo v lobby a hra odstartuje poté, co se do něj napojí alespoň pět hráčů. Další hráči se pak mohou napojovat po dobu až pěti minut od startu. Celkový maximální počet hráčů je 20. Pokud se do pěti minut nenapojí alespoň pět hráčů, hra přesto odstartuje. V tomto módu samozřejmě nemůžete umřít - HP vám neklesnou pod 1.

Na mapě je zřetelných několik zásadních oblastí - procvičite se i v řízení vozidel, můžete si zkusit nějaké kaskadérské kousky a nebo třeba trénovat seskoky s padákem a parkour.

Další nová zbraň

Opět tady máme rozšíření arzenálu pušek - tentokrát přibyla útočná puška MK47 Mutant. Najdete ji na všech mapách, používá 7.62 mm náboje a zásobník má kapacitu na 20 nábojů. Střílet můžete jednotlivě nebo v dávkách.

Nové autíčko

Porostlé cesty Sanhoku odteď budete moci brázdit ve stylové káře. Do PUBG totiž vývojáři přidávají Tukshai - tříkolku, která má prý být substitutem UAZu, Dacie a Minibusu. Je prý trochu pomalejší, ale zato se mnohem lépe ovládá na terénu, který je pro Sanhok specifický.

Nový systém odměn

Další novinkou je systém, který vám na základě splnění misí a odehraného času umožní získat zajímavé odměny. Nebude to ale hned a je pochopitelně potřeba dokončit a připsat si tzv. Survivor Level, abyste si odměnu mohli vyzvednout. Některé mise se budou měnit denně, jiné zůstávají jako týdenní.

Předělávka BP systému

Ani starému dobrému připisování BéPéček se tentokrát změny nevyhnuly. Doposud se jejich zisk odvíjel pouze od umístění. Nyní se bere v potaz i délka odehraného času, přičemž by měl být dosažen balanc napříč všemi mapami a herními módy. Změnila se i týmová distribuce - pokud budete hrát sami ve squad hře, nedostatene už čtyřnásobek bodů.

Nový doplněk pro zbraně - Laser Sight

Místo gripů nyní můžete začít používat laserový zaměřovač. Pomůže vám snížit rozptyl kulek. Více se o něm dozvíte v následujícím videu:

Vylepšený systém označování bodů na mapě

Dalšího vylepšení se dočkaly i markery. Pomocí kombinace ALT + klik kolečkem myši můžete vytvořit marker na mapě ve směru, kam míříte. Tento marker mohou vidět všichni členové týmu na kompasu. Po použití této mechaniky musíte počkat minimálně 2 vteřiny před novým označením. Značka automaticky zmizí po 5 vteřinách.

Hezčí vizuál modré zóny

Grafické úpravy se objeví i u modré zóny. Zóna je zřetelnější a lépe viditelná z dálky. Na každé mapě bude efekt malinko jiný, nicméně měl by vést ke stejnému účelu.

UI/UX

Přímo ve hře si nyní budete moci otestovat funkčnost a hlasitost hlasové komunikace. Do hry byla také přidána funkce zobrazení informací o internetovém připojení - zobrazuje ping, rychlost připojení, packety a ztrátovost packetů. Aktivuje se v Settings - Gameplay - UI - Network debug statistics.

Upraven je také design menu, ve kterém si přizpůsobujete postavu a zbraně a také menu herního obchodu.

Optimalizace

I tentokrát bychom se měli dočkat zlepšení využití výkonu. Optimalizováno bylo využití paměti a zlepšena byla výkonnost při vykreslování efektů, renderu stínů, renderu hořících vozidel a streamingu textur.

Drobného zlepšení si můžeme všimnout u ovládání kamery při přehrávání záznamů v Replay módu (volná kamera, kamera sledující postavu). Upraveny byly i další mechaniky UI a dosavadní replaye bohužel nebudou dále fungovat v této nové verzi.

Customky

Do vlastních zápasů byly přidány čtyři šablony nastavení. Pro normální mód jsou to Forty-Fivers (tedy pouze zbraně využívající munici 45 mm) a Crossbow Mode. Pro War mode jsou to OverpowerKit (Desert Knights) a SniperKit (One Shot One Kill). Přidána byla funkce pro ukládání a načítání až deseti šablon nastavení, možnost nastavení hesla pro specatory, možnost nastavení v základu, zda se hráči budou moci prohazovat při čekání v menu a další drobnosti - např. využití světlic.

A opravy spousty chyb

Kromě výše zmíněných rozsáhlých změn došlo opět i tentokrát k opravě velkého množství bugů. Pokud vás konkrétní opravy chyb zajímají, určitě mrkněte do zdrojového článku vývojářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama