PUBG update #25 - dvojitá optika a další novinky ve svitu polární záře
Gaming PUBG Článek PUBG update #25 - dvojitá optika a další novinky ve svitu polární záře

PUBG update #25 - dvojitá optika a další novinky ve svitu polární záře

Jakub Osička

Jakub Osička

25. 1. 2019 18:01

Po delší odmlce nám do PUBG míří zbrusu nový update a s ním obrovská nálož novinek.

Reklama

Po delší odmlce nám do Playerunknown's Battlegrounds míří zbrusu nový update a s ním obrovská nálož novinek. Pryč jsou doby, kdy vývojáři vydávali hned několik patchů v krátké době. Nové updaty přicházejí do světa střídmě, ale nesou s sebou mnoho změn.

Noc, měsíc a aurora borealis

Hned na začátek tady máme něco, po čem hráči volali už dlouhou dobu. Na mapě Vikendi si totiž užijete noční režim ve svitu měsíce a polární záře na obloze. Nečekejte tedy černočernou tmu, ale i tak bude určitě orientace v herním prostředí díky této změně výrazně odlišná.

Nová zbraň

Ve hře si nově vyzkoušíte také SMG Bizon. Spawnovat se bude na mapách Vikendi a Erangel. Používá 9mm náboje a v zásobníku má 53 nábojů. Můžete na něj namontovat doplňky k ústí a optice. Žádné rukojeti nebo vylepšené zásobníky.

"Šikmý" zaměřovač

Tzv. Canted sight je novým doplňkem pro zbraně, díky kterému budete moci mít na jedné pušce dvě optiky. Pomocí klávesové zkratky ALT + pravý klik mezi nimi budete moci přepínat. Fungovat bude se zbraněmi:

  • AR – Beryl M762, AKM, AUG, M416, Mutant, QBZ, SCAR-L, G36C
  • DMR – SLR, Mini14, Mk14, QBU, SKS
  • SR – AWM, M24, Kar98k
  • SMG – UMP, Vector, Bizon
  • Brokovnice – S12K
  • LMG – M249

Motorka do sněhu

Nově přidaným vozidlem je Snowbike, který má být rychlejší a také mobilnější než Snowmobile. Vydrží ale méně a snadno se zničí. Samozřejmě není žádným překvapením, že jde o vozidlo exkluzivní pro mapu Vikendi. Na jeho úkor z ní zmizí klasické motorky.

Gameplay

Ochranné vesty nově dostávají menší poškození. Upraveno bylo i poškození vrhacích zbraní - nově by měli hráči stojící za velmi malými předměty dostávat adekvátní poškození z granátů. Trajektorie vrhu by se nyní měla zobrazovat správně až do okamžiku než hráč předmět vyhodí z ruky.

Kromě toho byla snížena prodleva otevření padáku, na mapě Vikendi bude modrá zóna generována dál od středu a poškození poslední modré zóny pro tuto mapu bylo zvýšeno. Na Vikendi se také zvýší počet útočných pušek a naopak se sníží výskyt SMG, DMR a také helem a vest třetí úrovně. Upraveny byly i spawny doplňků pro zbraně - pokud by vás zajímalo bližší info, můžete mrknout sem.

Optimalizace výkonu

Obecně by mělo dojít ke zlepšení stability snímkových frekvencí v lobby a inventáři. Na mapě Vikendi byl výkon optimalizován v souvislosti s úpravou počtu zobrazovaných stop v okolí hráče.

UI/UX

Změn se dočkal systém nastavení pozvání do týmu a statusu hráče (možnosti výběru, zda chcete být ve hře vidět online nebo offline). Nově můžete zvolit, že budete dostávat pozvánky do týmu:

  • Receive All: Pozvánky dostáváte od všech hráčů
  • Friends Only: Pozvánky dostáváte pouze od hráčů ze seznamu přátel
  • Block All: Blokace pozvánek

Zlepšena byla také viditelnost UI widgetů a poměrně přínosnou je nová položka v nastavení hry. Můžete si totiž zvolit výchozí režim střelby pro zbraně, což vám občas ušetří čas a nervy. Přidána byla klávesová zkratka pro Canted Sight (viz výše) a klávesa pro prozkoumání zbraně (v základu "J"). Kromě toho proběhlo v UI/UX sekci ještě několik změn - specifické chybové hlášky nebo výmaz označení nových předmětů v herním obchodě v levém menu.

Skiny s počitadlem

Ani PUBG se nevyhnuly skiny zbraní s počítadly zabitých - tzn. BattleStat skiny. Pokud takový skin budete mít aktivovaný, na zbrani se budou zaznamenávat vaše oběti. Samozřejmě toto číslo potom najede i při zkoumání skinu v preview zobrazení. Samozřejmě se zaznamenávají pouze vaše vlastní killy a pokud po vás někdo zbraň vezme, rozhodně vám s čísly nepomůže. Tyto skiny budou obchodovatelné a pokud jej získá nový vlastník, počet zabití se resetuje.

Na testovacím serveru si budete moci BattleStat skin za 10 BP pro vyzkoušení. V ostrém provozu ho potom budete mít šanci získat z bedny, která se otevírá klíčem. První krabicí je nová East Erangel Police crate, ze které šťastlivcům s 0,16% pravděpodobností padne Battlestat AKM Industrial Security - viz obrázek výše. Dále v ní najdete následující položky:

Krabice 2018 Fall Crate byla zařazena do kategorie náhodných. Aktuální šance na získání vypadají následovně:

Kromě výše uvedených změn patch opravuje také spoustu obecných chyb a také chyb v herním světě. Pro konkrétní seznam navštivte zdrojový článek.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama