PUBG - výběr herní mapy - jak bude fungovat a proč tak pozdě
Gaming PUBG Článek PUBG - výběr herní mapy - jak bude fungovat a proč tak pozdě

PUBG - výběr herní mapy - jak bude fungovat a proč tak pozdě

Jakub Osička

Jakub Osička

20. 4. 2018 12:58

Vypadá to, že hlasy mnoha hráčů by mohly být vyslyšeny.

Reklama

Výběr map - zásadní bod a také změna v PUBG, po které volaly tisíce hráčů po celém světě. Předstože nám vývojáři slíbili, že bude možnost volby herního prostředí dostupná, už před mnoha měsíci, konečně se dočkáme. Proč implementace trvala tak dlouho? Vývojáři alespoň z části komentují tuto změnu ve svém blogu na Steamu a webu.

Není mapa jako mapa

Hlavním problémem je samozřejmě potenciální delší časová prodleva při matchmakingu, ve kterém se musí na jeden server napojit 100 lidí se stejnou poptávkou po herní mapě. Na první pohled to nevypadá, že by zrovna u PUBG měl být velký problém vzhledem k aktivní základně hráčů a také aktuálně pouze dvěma mapám, nicméně je pravda, že musíte počítat s rozdílnými módy TPP a FPP a také počtem hráčů - Solo vs. Duo vs. Squady. Vývojáři tak získali mnoho strukturovaných dat ze zápasů a nakonec tedy dle svých slov vyvinuli variantu, která se zdála být jako nejschůdnější. Kromě výše uvedených úskalí se totiž zabývali i různými preferencemi hráčů v různých regionech a podobně.

Abychom ale zbytečně neřešili proces zavedení, pojďme radši mrknout přímo na výsledek. Ve hře si nyní můžete zaškrtnout, které mapy jsme ochotni hrát. Pokud jich bude více, systém vybere náhodnou z nich. Samozřejmě zatím máte na výběr pouze z Erangelu a Miramaru, ale Savage pomalu klepe na dveře, takže se můžeme jen těšit, až z experimentálních serverů přejde na ty běžné. Výběr módu TPP/FPP je separátní kategorií a počet hráčů samozřejmě také.

Aktuálně bude selekce map přidána na testovací servery a časem, jako obvykle, přejde do ostrého provozu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama