Půjde JW na VALORANT? Fnatic chtějí být mezinárodní
Esport CS:GO Článek Půjde JW na VALORANT? Fnatic chtějí být mezinárodní

Půjde JW na VALORANT? Fnatic chtějí být mezinárodní

Michael Douša

Michael Douša

21. 7. 2021 10:19

Návrat legendy do aktivního CS:GO je nejistý.

Reklama
Švédská organizace oznámila, že jejich první Major MVP a trojnásobný Major šampion skončí v aktivní sestavě.

 Jesper "JW" Wecksell je prozatím u fnatic na lavičce, ale jeho budoucnost v CS:GO je nejistá. Fnatic se rozhodli do velké míry přestavět svou sestavu, první vlaštovkou bylo postavení kapitána Maikila "Golden" Selina mimo aktivní hru na začátku června, odstraněním JW masakr pokračuje. Není jisté, jak se bude situace vyvíjet nadále, takže nevíme, zda v organizaci zůstane zbytek pětičlenné sestavy, v současnosti čítající tři kousky: Freddyho "KRIMZ" Johanssona, Jacka "Jackinho" Ströma a Ludviga "Brollan" Brolina, který má ovšem s organizací podepsanou víceletou smlouvu.

Tento významný zásah do sestavy je přímým důsledkem špatných výsledků už od začátku roku, fnatic se umístili na samých posledních či předposledních místech a situace se ani s časem nelepší, takže organizace spadla na nejhorší postavení od svého vzniku (s výjimkou krátkého přechodného období v roce 2016), tedy na 38. příčku světového žebříčku.

Půjde JW na VALORANT? Fnatic chtějí být mezinárodní

Photo credit: Adela Sznajder, DreamHack

Po šesti týdnech hlubokých analýz a tvrdé práce jsme se rozhodli Jespera umístit na lavičku. Strávili jsme mnoho hodin rozhodováním, kterým směrem se vydáme, abychom dostali fnatic tam, kam patří. Finálním rozhodnutím je mezinárodní sestava.
- Andreas "Samuelsson" Samuelsson, ředitel týmu a hlavní kouč fnatic 

JW se ke své budoucnosti vyjádřil v krátké zprávě, kde sdělil, že "si vezme čas pro reflexi toho, co mohl dělat jinak, a vezme si to ponaučení kamkoliv, kam jeho život zamíří, ať už to bude CS, VALORANT, nebo esport obecně."

JW byl nejdéle sloužícím členem týmu a pod fnatic strávil dlouhých sedm let. Je jedním z nejúspěšnějších hráčů CS:GO na světě, jedná se o vůbec prvního Major MVP a trojnásobného Major šampiona, čímž se staví mezi světovou špičku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama