Ratchet & Clank: Rift Apart vyjde na PC
Gaming Článek Ratchet & Clank: Rift Apart vyjde na PC

Ratchet & Clank: Rift Apart vyjde na PC

Josef Ventrča

Josef Ventrča

30. 5. 2023 20:13

Sony potvrdilo, že akční plošinovka nebude jen PlayStation exkluzivitou.

Reklama

Povedená akční plošinovka Ratchet & Clank: Rift Apart, který byla jednou z prvních exkluzivních her na konzoli PlayStation 5, nově vyjde i na počítačích. Tvůrci prostřednictvím serveru PlayStation Blog oznámili, že hra na další platformu dorazí již 26. července 2023 na Steam a Epic Games Store. Na portu pracuje studio Nixxes Software. Sony k oznámení velké novinky, která udělá radost mnoha vyznavačům PC, zveřejnilo trailer i mnoho detailů týkajících se titulu.

PC verze hry Ratchet & Clank: Rift Apart bude podporovat ray tracing s různými úrovněmi nastavení kvality, dále bude mít lépe propracované stíny pro přirozené světlo ve venkovních oblastech. Majitelé ultraširokoúhlých monitorů ocení i podporu poměru stran 21:9, 31:9 a 48:9 pro sestavy se třemi obrazovkami. K tomuto účelu vývojáři optimalizovali i cutscény a celkový obraz.

Bohaté nastavení

Nastavení bude taky podporovat odemčený framerate a nejnovější technologie pro zvýšení výkonu, jako jsou NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XeSS a Temporal Injection od Insomniac Games. Podporovány jsou také technologie NVIDIA Reflex a NVIDIA DLAA zlepšující kvalitu obrazu. Ratchet & Clank: Rift Apart na PC nabídne plnou podporu myši a klávesnice s přizpůsobitelným ovládáním. Bude také možné používat ovladače, přitom DualSence si zachová podporu haptické odezvy a adaptivních spínačů.

Již nyní je možné si Ratchet & Clank: Rift Apart předobjednat a získat k tomu herní bonusy v podobě brnění z digitální Deluxe edice, dále speciální výstroj k 20. výročí série a taky další pět obleků inspirovaných předchozími tituly. Parádního plyšáka na motivy hry můžeš pořídit u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama