Real-time strategie Northgard vyjde na konzolích
Gaming Článek Real-time strategie Northgard vyjde na konzolích

Real-time strategie Northgard vyjde na konzolích

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

1. 6. 2019 19:37

Skol!

Reklama

Vývojáři z Shiro Games oznámili, že real-time strategie s vikingskou tématikou Northgard vyjde tento rok na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Přesné datum ještě nesdělili, jen že by se mělo jednat o pozdější období roku. Hra vyšla už na PC v březnu 2018, kde se prodalo více než milion kopií a současně se stala na Metacritic nejlépe hodnocenou RTS (80/100) vydanou v minulém roce. Northgard bude mít optimalizované ovládání pro konzolové ovladače. K dispozici bude originální hra zahrnující jak kampaň pro jednoho hráče, tak multiplayer.

Northgard je inspirovaný Vikingy - jak z historické stránky, tak mytologie. Po objevení nové země Northgard, je vašim cílem tuto oblast osídlit a objevovat další teritoria pro expanzi. Pro tento účel si vyberete jeden z devíti klanů. Při dobývání dalších území se potkáte s ostatními klany, se kterými můžete vést i diplomatická jednání místo vyvražďování, a také například s krvežíznivou faunou, nemrtvými válečníky, obry či draky. K tomu musíte zvládat i vlastní hospodářství, jinak se může stát, že přes zimu umrznete nebo zemřete hlady. Kampaň se skládá z jedenácti částí.

Real-time strategie Northgard je aktuálně k prodeji na Steamu, ke konci roku vyjde na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama