RealDanek: „Na play-off trénujeme, mám naučené akce od profíků!“
Esport Článek RealDanek: „Na play-off trénujeme, mám naučené akce od profíků!“

RealDanek: „Na play-off trénujeme, mám naučené akce od profíků!“

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

26. 5. 2020 17:03

Rozhovor s Danielem „RealDanek“ Briou, reprezentantem Ostravy Steelers v Paddock elize amerického fotbalu.

Reklama

Daniel „RealDanek" Bria není na české esportové scéně nováčkem. Tentokrát se představí v Paddock elize amerického fotbalu ve hře Madden 20. Spolu s dalšími týmovými kolegy nastoupí za svůj klub Steelers, který reprezentuje také v reálném americkém fotbale. Zápasy play-off budete moci sledovat na webu ČT sport a oficiálním twitch kanále Paddock eligy už 30.května od 13:00.

Tabulku základní části a další informace najdetena webu CAAF.cz.

Ahoj Dane, na poli esportu jsi už zaznamenal několik úspěchů. Co ty a Madden? Kdy jsi ho začal hrát a co tě k tomu přivedlo?
Madden jsem začal hrát až tenhle ročník. Prvně jsem využil EA Access a tak mě to bavilo, že jsem si hru hned pořídil. Začátky byly krušné, měl jsem v sezonách více proher než výher. To mě trochu demotivovalo a dal jsem si od Maddenu nachvíli pauzu. Když jsem se ale dozvěděl, že bude Paddock eliga, tak jsem začal sledovat americké profíky a hru jsem se nějakým způsobem naučil.
Jak se ti líbí projekt Paddock eliga? Uvítal bys, aby se virtuální liga stala pravidelnou záležitostí?
Určitě je to super zpestření, takže za mě bomba. Stoprocentně bych chtěl, aby to bylo součástí každé sezony.
V Paddock elize reprezentuješ Ostravu Steelers. Během základní části jste u konzole vystřídali několik hráčů, kdo nominuje vaši virtuální sestavu?
Reprezentanty vybírá Honza Klimeš, který je společně s Jirkou Dluhošem prezident klubu. Sám se do ligy zapojil. Z výsledků pak vybíral, kdo ten týden bude reprezentovat. Já dostal příležitost až ve 2. kole, protože v prvním týdnu nebyly mé výsledky dostatečně dobré.
Kromě Mustangs sis zahrál ještě proti Pardubicím Stallions a Vysočině Gladiators. Ze všech zápasů sis odnesl výhru. Jak jsi s takovými výsledky spokojen?
Mám naučené akce od profi hráčů, které by měly fungovat na určité typy obran. Díkybohu na to nedokázali soupeři zareagovat. Jsem rád, že jsme dokázali všechny tyto zápasy vyhrát a postoupit do play-off.
V semifinále narazíte na Prague Lions. Jak se připravujete? Pracujete i na speciálních taktikách pro tak důležitý zápas?
Určitě trénujeme, když je možnost. Žádné speciální taktiky jsme zatím neprobírali.
RealDanek: „Na play-off trénujeme, mám naučené akce od profíků!“
Americký fotbal nehraješ jen virtuálně. Za Ostravu Steelers nastupuješ i na tom reálném hřišti. Jak ses k americkému fotbalu dostal a čím si tě získal?
„Nastupuješ" bych dal zatím jen do uvozovek (smích). Vždycky jsem byl větší postavy. Už před pár lety mi momentální speaker Ostravy Matěj Polák říkal, že mám ideální proporce na americký fotbal, ale nikdy jsem tomu moc nevěnoval pozornost. Pak jsem se ale zašel podívat na zápas Steelers a strašně se mi to začalo líbit. Od další sezony jsem pak naskočil do tréninků.
Na hřišti působíš v roli ofenzivního linemana, můžeš více popsat, co je tvým úkolem?
Nejdůležitějším úkolem je chránit quarterbacka, aby ho někdo nesackoval (Označení pro situaci, kdy je quarterback sražen (tackl) nebo vytlačen mimo hrací plochu za line of scrimmage nebo na její úrovni., pozn.autora). Dalším mým úkolem je utvářet prostor pro running backa u běhových akcí.
Chtěl ses stát offensive linemanem, když ses přihlašoval do Steelers, nebo ses viděl na jiné pozici?
Když jsem se přihlásil, tolik jsem toho ještě o fotbalu nevěděl. Chtěl jsem prostě hrát. Prvně se u mě rozhodovalo mezi ofenzivním a defenzivním linemanem, nakonec mě kluci vybrali na ofenzivní lajnu.
Letošní sezona Paddock ligy začíná 15. srpna, jak moc se těšíš a jaké máte ve Steelers ambice?
Neskutečně se těším! Se Steelers jsme skončili třikrát v řadě druzí, takže ambice jsou jen ty nejvyšší – titul nebo nic!
Děkujeme za rozhovor Dane a přejeme mnoho úspěchů v Paddock lize i elize!
Taky děkuji.

Sledujte přímý přenos na webu ČT sport a Hbb TV

Česká asociace amerického fotbalu odvysílá play-off ve spolupráci s Grunexem. Zápasy play-off se odehrají 30. května v profesionálním herním studiu v Praze. Chybět nebude studio s komentátorem Jiřím Kalembou a online přenos na webu ČT sport, HbbTV a oficiálním twitch kanále Paddock eligy od 13:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama