Recenze: Acer Predator Orion 5000
Technologie Článek Recenze: Acer Predator Orion 5000

Recenze: Acer Predator Orion 5000

Filip Němeček

Filip Němeček

29. 12. 2018 13:25

Proklepli jsme výkonného Predatora ve stylovém kabátku.

Reklama

V recenzi se mrkneme na nabušený herní desktop ze stáje Predator. Výbavu stroje činí Intel Core i7-8700 (6 jader, 3,2 GHz), 16 GB DDR4 a grafická karta GeForce GTX 1080. Zkrátka mašina, kterou jen tak něco nezadýchá.

Acer pro počítač připravil speciální skříň, která rozhodně dokáže na první pohled zaujmout. Přední straně dominují ostré hrany a také mřížka pro chlazení. Pořádná podívaná nastane při zapnutí, jelikož se zde modrým podsvícením skutečně nešetřilo. Přední panel působí na dotyk bytelným dojmem a celý dojem kazí pouze otravné samolepky označující přítomnost Intel procesoru, Nvidia grafiky. Třetí samolepka hlásá “HDMI”. Přední panel dokonce nabízí odklopitelný “věšák” pro umístění headsetu, když zrovna nehrajete. Jestli často bojujete, kam headset položit, může jít o dost fajn doplněk.

Recenze: Acer Predator Orion 5000

Bočnice na levé straně bedny nabízí fajn výhled na uhlazené vnitřnosti a díky podsvícení se na ně můžete při zapnutém počítači koukat kdykoliv. Horní část skříně nabízí užitečné porty. Dvojici 3,5mm jack konektorů pro headset doplňují tři USB 3.1 a jedno USB Typ-C. Porty jsou hezky po ruce a přítomnost moderního USB Typ-C lze jedině ocenit. Možná bych uvítal větší mezery mezi USB pro případ, že připojujete více objemnějších flashdisků.

Recenze: Acer Predator Orion 5000

Po softwarové stránce Acer počítač vybavil svojí aplikací Predator Sense. Ve stylovém designu můžete ovládat ventilátory, sledovat vytížení či teplotu procesoru a tak podobně. Kromě toho je předinstalován také méně užitečný software, jako třeba Nortron, který dost otravuje vyskakovacími okny a další hromada Acer softwaru. Zbytek má na svědomí Microsoft (Candy Crush a podobné blbosti), což je bohužel realita Windows 10 a ani u počítače za 60 tisíc korun se tomu nevyhneme. Když mi hra spadla do lišty, protože vyskočilo okno s registrací produktu Acer, tak jsem z toho zrovna nadšený nebyl. Ať tam ten program klidně je, o pozornost by ale mohl žádat méně drastickými způsoby.

Recenze: Acer Predator Orion 5000

Recenze: Acer Predator Orion 5000

Recenze: Acer Predator Orion 5000

Orion 5000 jinak nabootuje za zhruba 22 sekund.  Šestijádrový procesor a grafika Nvidia GeForce GTX 1080 znamenají, že si zahrajete naprosto bezproblémově. Já tradičně zkoušel Battlefield 1 ve Full HD s automatickými Ultra detaily a DirectX 12. Hra krásně držela 60+ FPS. U grafiky asi není co koumat, je to zkrátka GTX 1080.

Acer také nešetřil na 256GB SSD, které se pyšní velmi vysokými rychlostmi, jak dokazuje test pomocí prověřeného Crystal Disk Mark níže. U takto drahého počítače (okolo 60 000 Kč) by rozhodně neurazila dvojnásobná velikost, abyste ty nejčastěji hrané hry a programy obecně mohli mít pohodlně právě na SSD. Úložiště jinak doplňuje tradiční 2TB HDD.

Recenze: Acer Predator Orion 5000

Počítači prakticky není co vytknout, pokud nechceme polemizovat nad cenovkou. Bedna Orion 5000 se mi dost líbí a na první pohled zkrátka říká, že tohle je herní mašina. V hardwarové výbavě zamrzí snad jen poněkud malé SSD. Jinak se našlo místo pro síťovku Killer Ethernet a zvukovku Sound BlasterX 720°, takže v tomto směru je vše super. Zásadnější problém je situace s grafickou kartou. GTX 1080 nabízí hromadu výkonu, jenže tato řada už je na trhu dva roky a uvedení nástupců je tak na spadnutí, což u takto drahého stroje dokáže při nákupu odradit.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama