Recenze: Acer Predator Triton 700 - ochutnávka budoucnosti
Technologie Článek Recenze: Acer Predator Triton 700 - ochutnávka budoucnosti

Recenze: Acer Predator Triton 700 - ochutnávka budoucnosti

Filip Němeček

Filip Němeček

2. 9. 2017 14:48

Triton 700 se vrátil v čase, aby nám ukázal, na co se těšit.

Reklama

Recenze: Acer Predator Triton 700 - ochutnávka budoucnosti

Model Triton 700 představuje celkem velký odklon od tradičních Predator notebooků. Poznáte to už na první pohled díky střídmějšímu designu a přítomnosti modré, jakožto doplňkové barvy k tradiční černé. Proč si tento stroj ale zaslouží pozornost není výkon, ani design.

Ještě relativně nedávno platilo, že jste při koupit herního notebooku museli obětovat grafický výkon (mobilní čipy byly dost odlišné od desktopových) a dostali jste obří kus herní výbavy. Pak přišla desátá řada GeForce grafik a najednou GTX 1060 pro notebooky nabídla stejný výkon jako ta desktopová. No a potom Nvidia představila technologii Max-Q, díky které je možné mobilní grafiky ještě zmenšit. Právě tyto dvě změny vedly k Predator Triton 700 a jeho kompaktním rozměrům.

Elegantní a tenký design zaujme okamžitě

Jedna věc je přečíst si ve specifikacích, že tloušťka činí 18,9 mm. Druhá notebook vidět na vlastní oči. Tato mašina je opravdu tenká, ještě tenčí, než jsem původně očekával. Můj několik let starý ThinkPad určený do kanceláře vedle tohoto herního stroje vypadá rozměrově jako z jiného desetiletí. Vnější strana sotva prozrazuje, s čím máte tu čest. Že jde o herní stroj poznáte možná z Predator loga či modrého chlazení. Notebook ale skrze design nekřičí, že je určený pro hráče. Design se mi zkrátka líbí, je příjemně elegantní a s cílem minimálně nikoho neodradit, což je tradičním herním notebookům může díky extravagantním prvkům snadno povést.

Recenze: Acer Predator Triton 700 - ochutnávka budoucnosti

Velké překvapení vás čeká při prvním otevření notebooku, teda v případě, že jste neviděli fotky. Klávesnice je totiž v popředí a nad ní dlouhá prosklená plocha. Ta odhaluje trubice chlazení a také podsvícený ventilátor, který si lze nastavit. No není to cool? Díky tomuto rozložení se vám nestane, že by vás notebook pálil na ruce. Při používání na stole ale musíte počítat s tím, že bude notebook ve větší vzdálenosti a použití na klíně není dvakrát pohodlné. Skleněná plocha ukrývá ještě celkem rozměrný touchpad. Používá se celkem dobře, ale je znát, že funkčnost musela kapku ustoupit designu. Výrobce pravděpodobně počítá s tím, že stejně každý rovnou připojí myš.

Na mechanickou klávesnici jsem si rychle zvykl

Klávesnice je na první pohled standardní, na první zmáčknutí klávesy už ale ne. Je totiž mechanická, byť to nejde moc poznat. Klávesy vypadají tradičně a mají příjemně krátkou dráhu stisku. Recenzi jsem psal přímo na testovaném notebooku a na klávesnici jsem si velmi rychle zvykl a psalo se velmi příjemně. Klávesy jsou příjemně velké a až na kratší levý shift nelze co vytknout. Trošku netradičně je tlačítko pro zapnutí notebooku na prvé straně. Jakmile jsem ho ale poprvé lokalizoval, tak už nebyl problém s následným používáním. Nezlobil bych se za jakoukoliv indikaci aktivovaného Caps Lock, při přepnutí vidíte totiž pouze ikonku na displeji. Ale to je opět drobnost.

Recenze: Acer Predator Triton 700 - ochutnávka budoucnosti

Reproduktory jsou umístěny po stranách klávesnice a na notebookové poměry hrají velmi dobře. Zvlášť s přihlédnutím k rozměrům celého stroje. Rozhodně nebude problém, když nebudou po ruce sluchátka.

Výkon jsem záměrem nechal ke konci recenze. Pro herní stroj je to samozřejmě důležitá informace, Predator Triton 700 je ale především o kompaktních rozměrech a ukázce toho, co velmi pravděpodobně již brzy bude standardem mezi herními notebooky. Tedy kompaktní rozměry a váha.

Recenze: Acer Predator Triton 700 - ochutnávka budoucnosti

Moje testovaná konfigurace byla vybavena procesorem Intel Core i7-7700HQ a grafickou kartou GeForce GTX 1060. Zbytek výbavy obsahoval 16 GB RAM a 512GB SDD disk. Full HD displej je potom matný a s podporou Nvidia G-Sync. Nejvyšší konfigurace potom zvládne nabídnout GTX 1080, což je v takto tenkém těle paráda.

Protože jsou desktopové grafiky a mobilní stejně výkonné (když neřešíme při hraní nepostřehnutelné rozdíly), se stačí podívat na benchmark výsledky, kterých je plný internet a hned víte, co můžete od notebooku dělat.

Recenze: Acer Predator Triton 700 - ochutnávka budoucnosti

V poměru cena/výkon určitě konkurenci nerozdrtí. Základní konfigurace stojí okolo 64 tisíc. Triton 700 prostě a jednoduše není tradiční herní notebook, místo toho slouží jako pomyslná ochutnávka (doufejme brzké) budoucnosti, kdy budou takto kompaktní rozměry standardem. Zkrátka si připlatíte za to, abyste budoucnost herních notebooků měli doma již dnes. Dostanete stylový design, který zbytečně nekřičí “Herní notebook!” a i nejnižší konfigurace by vám měla několik let vydržet. 

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama