[Recenze] American Truck Simulator - Idaho
Gaming Článek [Recenze] American Truck Simulator - Idaho

[Recenze] American Truck Simulator - Idaho

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

27. 7. 2020 14:52

Drsný a krásný diamantový stát.

Reklama

Idaho - stát na západě USA, na který většina lidí u nás jen zabloudila letmým pohledem na mapě. Pro Spojené státy jde ale o poměrně důležitý stát, jelikož jsou největším producentem olova a stříbra. Kromě toho se zde taky nachází úrodná zemědělská oblast, kde se hojně pěstují brambory. A právě do tohohle rozmanitého státečku jsme si zajeli s našimi vymazlenými trucky v novém DLC pro American Truck Simulator.

[Recenze] American Truck Simulator - Idaho

Křižáci silnic

Idaho taky nabízí mnoho přírodních krás ve velice rozmanité přírodě. Na jižní a východní části se střídá poušť s rozlehlými farmářskými oblastmi a prériemi. Když se vydáte na sever, úrodné oblasti vystřídá kopcovitý terén s lesy a skalisky, až se nakonec dostanete do hor. A přesně tohle SCS Software autenticky vystihli. Ostatně jako tomu bylo taky u předchozích rozšíření.

[Recenze] American Truck Simulator - Idaho

Nechte si zdát o obrovských metropolích s mrakodrapy. V Idaho se nic takového nevybudovalo. Spíš se vrátíte v čase. Budete projíždět menšími městy, která jsou jak vystřižená z westernových obrázků. O to víc si užijete Vyhlídkový režim, což je nová fíčura, díky které se vám naskytne jedinečný pohled na zajímavé oblasti, objekty či města. My se takhle pokochali hlavním městem státu Boise nebo měsíční krajinou v Craters of the Moon Monument & Preserve. Výhlídkový režim je rozhodně skvělý prvek pro všechny kamioňáky s duší dobrodruha a objevitele, a osobně bychom tenhle režim uvítali taky v dalších nových i starých DLC.

[Recenze] American Truck Simulator - Idaho

Vývojáři se dále chlubí přidáním 3 300 mil cest, pohledy na 40 známých míst v rámci programu Historical Highway Marker a mnohem lépe vyladěným rozvržením vozovky a věrným značením. Jelikož jsme v Idaho nikdy nebyli, tak jim věříme. Nicméně velikost vozovky nám přišla ve většině místech širší, a manévrování s návěsem do zúžených 90stupňových zatáček už nepřipomínalo řešení hlavolamu.

[Recenze] American Truck Simulator - Idaho

Takhle se to dělá

DLC Idaho se stalo v den vydání jedním z nejprodávanějších titulů. Suma sumárum tohle privilegium platí při vydání jakéhokoliv dodatku do amerického či evropského simulátoru řidičů z povolání. Jak je ježdění náklaďákem oblíbené ukázalo taky splnění komunitní výzvy. Hráčům se podařilo najezdit 30 tisíc mil s nákladem během pouhých tří dnů. Hra si udržuje popularitu i přesto, že se pořád můžete setkat s občas hloupou umělou inteligencí, kdy třeba auto před vámi z nepochopitelných důvodů zabrzdí, nebo AI není schopná  vycouvat, když nedobrzdíte a natlačíte osobák mezi semafor a svodidla.

[Recenze] American Truck Simulator - Idaho

Verdikt

Autentickými oblastmi, poměrně hezkou grafikou a propracovanými detaily si vás truck simulátory od SCS Software získají. A to teď platí taky pro American Truck Simulator - Idaho. Přidejte k tomu češtinu, nízkou cenu a fakt, že na tom dělají zlaté české ručičky, a hned vytáhnete peněženku, abyste za chvíli mohli křižovat americké silnice v Idaho.

American Truck Simulator - Idaho vyšlo 16. července 2020 na PC (Steam). Hra obsahuje češtinu. V době recenze je cena hry 11,99€ (cca 300 Kč).

Vývojář: SCS Software / Vydavatel: SCS Software

[Recenze] American Truck Simulator - Idaho

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama