Recenze: Arozzi Arena Leggero Star Trek Edition - herní stůl do menších prostor
Technologie Článek Recenze: Arozzi Arena Leggero Star Trek Edition - herní stůl do menších prostor

Recenze: Arozzi Arena Leggero Star Trek Edition - herní stůl do menších prostor

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

19. 3. 2019 05:34

Arozzi u nás máme rádi, takže vám dnes nabídneme recenzi na jejich nový herní stůl ve stylu Star Treku

Reklama

Do redakce nám tentokrát doputovala neobvyklá věcička, v tomto případě možná pořádná věc. Vy už však z nadpisu pravděpodobně víte, že nám společnost Arozzi poslala na krátký test jejich herní stůl s označením Arena Leggro. Na tomto stole je však něco neobvyklého, co potěší zejména fanoušky Star Treku. Ano, hádáte správně, Arozzi nám totiž poslalo na test jejich novinku v designu amerického sci-fi televizního seriálu Star Trek.

Recenze: Arozzi Arena Leggero Star Trek Edition - herní stůl do menších prostor

Ale vezměme to hezky od začátku, kdy mě při příchodu domů čekala před dveřmi obří krabice se sedmadvaceti kily. Řeknu vám, tahat se s tím po uzoučkých schodech, bylo i kvůli jejím rozměrům záživnější, než kdejaké cvičení, takže pokud potřebujete shodit pár kil, pak vřele doporučuji!

Balení

Ale vraťme se k samotnému obsahu krabice. Na první pohled bylo zřejmé, že tým Arozzi minimálně v oblasti balení odvedl super práci. Takže i kdyby se někdo z přepravní společnosti rozhodl se zásilkou kopat, tak se zásilce absolutně nic nestane a ještě k tomu si daná osoba nejspíš zlomí pár prstů na nohou. Všechno bylo opravdu na svém místě a tolik ochranného kartónu jsem pravděpodobně ještě nikdy v životě neviděl.

Když se pak podíváme na celý proces sestavování, tak na složení celého stolu stačí jedna osoba. Samozřejmě, že další pár rukou přijde rozhodně vhod, ale zase to není tak, že byste stůl nedali sami do kupy. V mém případě šlo vše poměrně hladce, až do momentu, než jsem měl přidělávat ocelovou konstrukci k desce stolu. Nevím, zda to byl pouze můj kus, ale přišlo mi, že díry na šrouby byly v určitých místech o pár milimetrů víc od sebe, než by bylo zdrávo, což ve finále zapříčiňovalo to, že jsem to musel šroubovat hodně na sílu. To by mohl být zejména pro slabší hráče či hráčky problém.

Recenze: Arozzi Arena Leggero Star Trek Edition - herní stůl do menších prostor

Vlastnosti

Pojďme se už vrhnout na samotný stůl. V čem je vlastně tak speciální? Jak už jsem zmiňoval, tento stůl je určen převážně pro fanoušky seriálu Star Trek, neboť celá jeho podložka je laděna do tohoto stylu. Když už zmiňuji podložku, nespornou výhodou stolu je, že už nebudete muset kupovat žádné podložky pod myš, ze kterých vám kvůli jejich malé velikosti sjížděla ruka. Arena Leggero je totiž vybavený celoplošnou podložkou pod myš z mikro vlákna. Spodní strana je pak vyrobena z protiskluzové gumy, která zajišťuje, že vše zůstane na svém místě.

Podložka je také voděodolná, což z ní dělá poměrně lehký materiál na čištění. Pokud by se vám však stala nějaká nehoda a podařilo se vám podložku zašpinit například od čokolády nebo nějakou podobnou látkou, která jde těžko umýt, tak výrobce uvádí, že ji je možné na nízkou teplotu prát i v pračce.

Recenze: Arozzi Arena Leggero Star Trek Edition - herní stůl do menších prostor

Dalším bodem, na který Arozzi láká své zákazníky, je bezesporu velikost stolu. S rozměry 114 × 72 × 73,5 cm se vejde i do velmi malých prostor, takže pokud bydlíte v nějakém menší bytě a zrovna hledáte nějaký menší stůl, který vám nezabere půlku vašeho pokojíčku, právě Arena Leggero může být jedna z alternativ.

Pozoruhodné pak je, že i přes svoje malé rozměry nabízí dostatek místa pro dva monitory a vše k hraní potřebné. Díky třem výřezům v zadní části stolu, pak můžete jednoduše svést vaše kabely do síťového košíčku pod stolem, což zabezpečuje, že váš "cable management" bude na stejné nebo lepší úrovni, než jste měli dosud. Výřezy ve stole však nejsou určené pouze pro vaše kabely. Pokud jste totiž zvyklí, že máte monitor k něčemu připevněný a není vybaven podstavcem, tak můžete váš monitor přimontovat právě do těchto výřezů.

Recenze: Arozzi Arena Leggero Star Trek Edition - herní stůl do menších prostor

Stůl má bohužel fixní výšku, která je stanovena na solidních 73,5cm, avšak já bych od stolu za necelých sedm tisíc korun už očekával minimálně manuálně nastavitelnou výšku, čehož se bohužel u tohoto modelu nedočkáme. Na nohách se nachází čtyři stabilizační knoflíky, kterými můžete vykompenzovat například křivou podlahu nebo kdejakou nerovnost.

Závěrem

Arozzi Arena Leggero je rozhodně povedený herní stůl, který se hodí zejména do menších prostor s nedostatkem místa. Je vybaven velmi kvalitní celoplošnou podložkou pod myš, které na mě působila opravdu dobrým dojmem. Co mě naopak u stolu mrzí je fixní výška, neboť při cenovce atakující hranici 7 000 Kč bych očekával uživatelsky něco přívětivějšího. Takže pokud se díváte po nějakém herním stole, tak nechci Arozzi úplně odsuzovat, ale myslím, že je na trhu daleko více cenově přijatelnějších variant. Na druhou stranu, pokud jste zapálený fanoušek Star Treku a nevadí vám obětovat sedm tisíc za stůl, tak vám můžu Arozzi jenom doporučit. Ve výsledku to není vůbec špatný kousek, který kazí pouze nasazené cena.

Arozzi Arena Leggero můžete zakoupit na CZC za 6 990 Kč.

  • Design
  • Rozměry stolu
  • Celoplošná podložka pod myš
  • Cena
  • Fixní výška
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama