Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed
Technologie Článek Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed

Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed

Jakub Osička

Jakub Osička

2. 12. 2019 23:56

Razer chce dopřát hráčům myši s bleskovou odezvou i při bezdrátovém připojení.

Reklama

Dráty jsou na obtíž. To asi není překvapivé tvrzení, ona je to krutá realita, jenže právě tam, kde je potřeba rychlá odezva, se spotřebitelé a potažmo i výrobci často ještě raději kabelu drží zuby nehty. Nenechte se ale odradit, dnešní technologie vám umožní spolehlivě kosit nepřátele i v akčních střílečkách bez znatelné ztráty rychlosti reakcí.

Razer Basilisk X HyperSpeed jako levnější alternativa

Razer nedávno uvedl na trh myši Basilisk Ultimate a Basilisk X HyperSpeed. Právě druhý zmíněný model doputoval k nám do redakce a dnes si jej detailně představíme.

Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed

Velkou silou tohoto modelu je jeho relativně nízká cena s ohledem na kompletně bezdrátové provedení – navíc dostupné ve dvou režimech, tj. s využitím technologie Bluetooth i přes USB dongle operující na frekvenci 2,4 GHz.

Razer se rozhodl levnějšího baziliška uvést do světa kompletně bez podsvícených částí. Zůstal tedy jen černý oblý design s podložkou pod palec a tlačítky přecházejícími do ostřejších hrotů kombinující matný plast s několika lesklými prvky a nenápadným logem, které se schová pod vaší dlaní.

Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed

Tento kryt je odnímatelný (uchycený pomocí magnetů) a najdete pod ním šuplík na jednu AA baterii a také USB tyčinku. Myš váží bez baterie 83 gramů a rozměry činí 13 x 6 x 4,2 cm.

Bluetooth i 2,4 GHz

Na spodní straně tak najdete pouze senzor a přepínač technologií bezdrátového připojení. Obě rozhraní poskytnou ale naprosto odlišný dojem z používání. Konektivita přes HyperSpeed USB znamená pocitově mnohem detailnější přesnost oproti modrému zubu – jednoznačně to poznáte během vteřin používání. Zřejmě to má na svědomí vysoký polling rate.

Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed

Na druhou stranu Bluetooth režim můžete používat, pokud byste chtěli šetřit baterii. Údajně by ale myš měla i s HyperSpeed módem vydržet až 285 hodin provozu a s Bluetooth dokonce 450. Razer 5G snímač nabízí rozlišení až 16.000 DPI a akceleraci 40G.

Kromě dvou základních tlačítek, klikacího kolečka a dalších dvou na pravé straně je myš vybavena ještě jedním tlačítkem na horní straně, které slouží primárně k přepínání pěti profilů DPI. Původní Basilisk měl sice tlačítka dvě, což v některých případech bylo komfortnější pro operativní přepínání citlivosti přímo v akci, ale hodně záleží, zda něco podobného vůbec využíváte a bude to pro vás představovat problém.

Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed

Celá šestice je libovolně konfigurovatelná pomocí softwaru Razer Synapse. Použité spínače tlačítek jsou mechanické a měly by vydržet až 50 milionů kliknutí.

Používání a přesnost

Do ruky myš dobře sedne díky oblému tvaru dobře, ať už používáte palm grip, claw grip nebo jen prsty. Vadit by vám v posledním případě neměla ani plocha pro palec díky mírnému rozšíření směrem ke spodní straně. I po celodenním používání jsem měl z Razer Basilisk X HyperSpeed dobrý pocit. Ani jednou se mi nestalo, že by myš vykazovala nějaké zamrznutí, lagging nebo kompletní freeze – nic takového. Bluetooth režim jsem příliš nevyužil, ale v klasickém bezdrátovém režimu jsem si bez problémů zahrál CS:GO, aniž bych si všiml nějaké výraznější prodlevy v reakcích.

Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed

Problémem myši může být konkurence. Ve stejné cenové hladině se prodává třeba Corsair Harpoon RGB Wireless nebo i Logitech G305. Obě přitom nabídnou podobné specifikace a vlastně jsou obě ještě o malinko levnější.

Shrnutí

Na CZC.cz zakoupíte Razer Basilisk X Hyperspeed za cenu 1.849 Kč. Rozhodnutí je tentokrát opravdu zcela na vás. Obecně jsem byl s myší spokojený, absence RGB prvků mi vůbec nevadí. Jediné DPI tlačítko se dá také překousnout. Tvar je univerzální, software si už Razer dokázal dostatečně vyšperkovat. Koupě tak bude zkrátka otázkou vašich preferencí.

  • Univerzální úchop
  • Bezproblémový přenos, přesnost s využitím kombinace senzoru a HyperSpeed
  • Vysoká výdrž baterie
  • Duální konektivita
  • Menší počet tlačítek
  • Otázka konkurence v cenové kategorii

Recenze: Bezdrátová herní myš Razer Basilisk X Hyperspeed

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama