Recenze: Corsair M65 RGB Elite - kvalitní nástroj hlavně pro střelce
Technologie Článek Recenze: Corsair M65 RGB Elite - kvalitní nástroj hlavně pro střelce

Recenze: Corsair M65 RGB Elite - kvalitní nástroj hlavně pro střelce

Filip Němeček

Filip Němeček

15. 2. 2019 02:34

Kvalitní zpracování a bohatá výbava za fajn cenu.

Reklama

Model M65 RGB Elite od výrobce Corsair není vaše tradiční herní myš. Liší se už při prvním pohledu. Konstrukce je totiž vyztužena hliníkovým rámem a myš jeho přítomnost vůbec nezkrývá, ba naopak. Části rámu lze vidět velmi snadno a pokud zkontrolujete spodní část uvidíte, že Corsair na hliníku nešetřil.

Recenze: Corsair M65 RGB Elite - kvalitní nástroj hlavně pro střelce

Hliníkový rám se každopádně nepodepisuje na hmotnosti, myš totiž může vážit pouhých 97 gramů. Pokud vyšroubujete trojici závaží ze spodní části. Pod každým ze šroubů se skrývá ještě druhá část závaží, takže v tomto směru nabízí myš velkou flexibilitu. Povrch myši je tvořen matnými černými plasty, což je asi nejlepší volba. Navíc ty postranní mají hrubší povrch a lépe drží v ruce, pokud máte ve zvyku myš zvedat za pomoci palce a malíčku.

Zpracování myši nelze hodnotit jinak než na jedničku. Vzhledem k vyztužení vás asi nepřekvapí, že se při silnějším uchopení nic neprohýbá a nikde nic nevrže. M65 RGB Elite zkrátka působí bytelným dojmem, což platí i pro opletený kabel a jeho zakončení. Myš je poměrně širší, ale rychle jsem si zvykl a potom už se držela pohodlně byť tvarově může při prvním omrknutí působit zvláštně.

Recenze: Corsair M65 RGB Elite - kvalitní nástroj hlavně pro střelce

Tlačítková výbava je poměrně standardní. Nad kolečkem se skrývají dvě tlačítka po nastavení DPI a LED označující pomocí barvy aktuální úroveň. Potěšilo mě, že Corsair zde nešetřil a nabídnul prostě dvě tlačítka, protože s jedním se zbytečně musíte proklikávat dlouho na nižší DPI. Protože maximální DPI činí vysokých 18 000 a můžete si nastavit hned několik úrovní, tak jsou dvě tlačítka pro nastavení a indikátor prostě k nezaplacení.

Klasická dvě postranní tlačítka doplňuje ještě specializované Sniper tlačítko. U něj jsem měl občas problémy s dosahem, zde ale záleží, jak jste zvyklí myš držet. Toto tlačítko je určené pro střílečky a při stisku dočasně sníží citlivost myši, takže můžete precizněji zamířit. V momentě, kdy se takto naučíte hrát s odstřelovačkou, se jedná o významnou výhodu. Spokojený jsem byl rovněž s kolečkem, odpor při scrollování je akorát a také se dost pohodlně mačká.

Recenze: Corsair M65 RGB Elite - kvalitní nástroj hlavně pro střelce

Důležitou součástí myši je přizpůsobení skrze dodávaný software Corsair iCUE. Nabízí nespočet možností, jak si myš přizpůsobit přesně podle sebe. Od podrobného nastavení podsvícení (myš má dvě RGB zóny) včetně připravených efektů přes programovatelná tlačítka (včetně maker) až po kalibraci myši přímo na vaši podložku.

Recenze: Corsair M65 RGB Elite - kvalitní nástroj hlavně pro střelce

Software je zkrátka komplexní, pouze se s ním musíte nejdříve skamarádit. Logitech a SteelSeries mají uživatelsky přívětivější software, po stránce funkčnosti ale není iCUE co vytknout. Když jsem v minulosti recenzoval Corsair klávesnici všiml jsem si, že iCUE není dostupné pro macOS. To se nyní mění a výrobce zatím nabízí otevřenou betu, což považuji za velké plus, byť to pro naprostou většinu hráčů není podstatné…

Je čas na závěrečné shrnutí. Corsair M65 RGB Elite je velmi kvalitně zpracovaná myš s bohatou výbavou a širokými možnostmi nastavení pomocí dodávaného software. Samotnému hardwaru snad ani není co vytknout, software iCUE by mohl být snadnější na uchopení, na druhou stranu tato nevýhoda zmizí, jakmile se s ním poprvé seznámíte. Zároveň se těším na hotovou verzi pro macOS, snad to nebude dlouho trvat.

{control gallery}

Cena 1799 Kč na CZC.cz (v době psaní recenze) je také fajn, podle výbavy bych čekal překročení hranice dvou tisíc korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama