Recenze: Corsair Nightsword RGB - Profi myš s precizním laděním hmotnosti
Technologie Článek Recenze: Corsair Nightsword RGB - Profi myš s precizním laděním hmotnosti

Recenze: Corsair Nightsword RGB - Profi myš s precizním laděním hmotnosti

Filip Němeček

Filip Němeček

12. 7. 2019 14:45

Bohatá výbava a možnost upravit si těžiště.

Reklama

Nedávno jsme recenzovali myš Corsair Ironclaw RGB, která se skvěle hodí, když chcete hrát bezdrátově, a dnes se podíváme na podobný kousek se jménem Nightsword RGB.

Ergonomie a zpracování

Velikostně si jsou Ironclaw a Nightsword dost podobné, druhá jmenovaná a aktuálně recenzovaná se ale více hodí do širších dlaní díky lehce “vyboulené” ergonomii. Jako materiál výrobce opět zvolil matný černý plast, který na zadní části myši doplňuje příjemná textura. Myš se drží velmi příjemně a kladně hodnotím také opěrku pro palec na její levé straně.

Nightsword RGB opět potvrzuje, že po stránce kvality zpracování jsou Corsair produkty na hodně vysoké úrovni. Myš zkrátka působí bytelně, nikde nic nevrže a troufnul bych si odhadovat, že v tomto směru vám vydrží hodně dlouho.

Recenze: Corsair Nightsword RGB - Profi myš s precizním laděním hmotnosti

Fajn je opět dostatek tlačítek, v podstatě identická nabídka jako u Ironclaw, akorát Sniper tlačítko je přesunuté pod dvojici postranních. Jedná se o více tradiční umístění a pro mě bylo lehčeji dosažitelné.

V základním režimu slouží k dočasnému snížení DPI na vámi zvolenou hodnotu, to se hodí stejně dobře při míření ve hrách, jako při nutnosti precizně ovládat kurzor třeba v grafickém programu. Samozřejmě pomocí software můžete nastavit tlačítku jakoukoliv jinou funkci.

Recenze: Corsair Nightsword RGB - Profi myš s precizním laděním hmotnosti

Software a závaží

K software není moc co dodat, jelikož Nightsword používá samozřejmě stejný iCUE software, jako ostatní Corsair produkty. Pořád platí, že software je velmi schopný a nabízí hromadu možností, jenom při prvním seznámení může působit až moc komplikovaně a je zkrátka třeba v začátcích věnovat iCUE více času, abyste se zorientovali a pochopili, jak funguje.

Nightsword nabízí sadu závaží, abyste si upravili hmotnost myši. Kromě toho si ale můžete upravit rovněž těžiště, protože pozice na závaží jsou od sebe dost vzdálené. Co je frajeřina překvapilo mě, myš umí poznat, jaké závaží jsou nainstalované a pomocí iCUE vám to zobrazit a ukázat, jak se změnila pozice těžiště. Pro hračičky a hráče hledající maximální výhody to může být super dodatek.

Recenze: Corsair Nightsword RGB - Profi myš s precizním laděním hmotnosti

Myš používá senzor PixArt PMW3391, který umí až 18 000 DPI a patří mezi ty nejlepší. Zde tak není moc co řešit. RGB podsvícení nabízející čtyři zóny je dost nadstandardní, pokud vás baví si hrát s osvětlením periferií. Kolečko má příjemný odpor při scrollování a příjemně se mačká. Rovněž opletený kabel na mě působil dost solidním dojmem.

{control gallery}

Celkově se mi používání Corsair Nightsword RGB dost líbilo. Myš nemá žádné výrazné nedostatky, nemusí ale sednou do menších dlaní. Propracované nastavení váhy ukazuje, že si výrobce opravdu vyhrál. O software už jsem psal v recenzích Corsair produktů dost, je super, jen musíte překonat prvotní seznámení. Myš aktuálně přijde na 2299 Kč, což není vzhledem k výbavě špatné, na druhou stranu podobně vybavený bezdrátový Corsair Ironclaw je o dvě stovky levnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama