Recenze: Dream Machines DM1 Pro S - na trh se dere nová značka
Technologie Článek Recenze: Dream Machines DM1 Pro S - na trh se dere nová značka

Recenze: Dream Machines DM1 Pro S - na trh se dere nová značka

Filip Němeček

Filip Němeček

29. 12. 2018 13:29

Myš boduje ergonomií a jednoduchostí. Konkurence je ale tvrdá.

Reklama

Recenze: Dream Machines DM1 Pro S - na trh se dere nová značka

Výrobce Dream Machines na českém trhu figuruje zhruba pár měsíců. V recenzi se mrkneme na to, jak se používá jedna ze zatím skromné nabídky myší. Model DM1 Pro S je symetrický, nabízí minimum tlačítek potřebných pro hraní a matný povrch (pokud nesáhnete po variantě s lesklým). To znamená, že sice na myši není tolik, co hodnotit, ale zároveň ji mohu porovnat s nedávno recenzovanou Xtrfy M2 a klasikou od SteelSeries – Rival 100.

Všechny tři myši jsou na první pohled dost podobné, rozdíl poznáte po uchopení. Osobně se mi z tohoto výběru nejlépe v ruce drží právě model od Dream Machines. Mohou za to zřejmě nepatrně větší rozměry a prohnutí na stranách. Matný povrch je příjemný na uchopení, na bočních stranách sice nenajdete pogumování, ale jistota stisku není problém.

Recenze: Dream Machines DM1 Pro S - na trh se dere nová značka

Výrobce pro hlavní tlačítka zvolil osvědčené Omron spínače, takže v tomto směru dostanete to samé, jako u nespočtu dalších myší. Stejně tak jsem spokojený s pocitem při stisku dvojice postranních tlačítek. Kolečko funguje dobře při scrollování, ocenil bych ale jistější stisk. Síla potřebná pro stisk je nezvykle vysoká. Nad kolečkem je potom ještě přepínání DPI, tlačítko se mačká ok, a navíc ho nebudete pravděpodobně mačkat každý den.

Dream Machines zvolilo stejnou filozofii jako Xtrfy či Zowie. To znamená, že k myši není software pro přizpůsobení. Podsvícení tak odpovídá zvolené hodnotě DPI a tu máte přednastavenou výrobcem. Konkrétně můžete používat 400/800/1600/2400/4800 a 12000 DPI. Senzor má tak vysoké rozpětí a je celkem škoda, že si nemůžete hodnoty upravit. Přece jen mezi posledními dvěma úrovněmi je dostatek prostoru.

Recenze: Dream Machines DM1 Pro S - na trh se dere nová značka

Polling rate je potom výrobcem nastaveno na standardní hodnotu 1000 Hz. Zde můžete udělat změny, ale celý proces je hodně netradiční. Z webu výrobce si lze stáhnout mini program, který nastaví polling rate na 500 Hz. Zádrhel? Změnu nelze vrátit zpět. Osobně jsem polling rate nikdy z hodnoty 1000 Hz neměnil, pro zájemce by ale byl fajn přepínač na spodu myši, jako má třeba Xtrfy M2.

{control gallery}

Dream Machines DM1 Pro S se v době recenzování prodává za 1590 Kč na CZC.cz. To je lehce méně než cena Xtrfy M2. Nutno dodat, že model DM1 Pro, který se liší pouze maximem 5000 DPI, přijde na 1190 Kč. Jenže o stovku levněji se prodává Rival 110 od SteelSeries a starší Rival 100 je potom ještě levnější. Celkově je tento segment hodně konkurenční a třeba Logitech prodává výbavou podobnou myš G403 Prodigy za 1490 Kč. Poměr cena/výkon mi u Dream Machines modelu přijde v pořádku, konkurence má ale výhodu v povědomí hráčů o značce – zvlášť v případě Logitech a SteelSeries.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama