Recenze: Evolveo SupremeSound E9 - sluchátka i reproduktor
Technologie Článek Recenze: Evolveo SupremeSound E9 - sluchátka i reproduktor

Recenze: Evolveo SupremeSound E9 - sluchátka i reproduktor

Jakub Osička

Jakub Osička

27. 11. 2018 14:01

Společnost EVOLVEO nedávno představila zajímavé bezdrátové zařízení 2v1 nesoucí název SupremeSound E9.

Reklama

Společnost EVOLVEO nedávno představila zajímavé bezdrátové zařízení 2v1 nesoucí název SupremeSound E9. Říkáte, že na první pohled jsou to přece obyčejná bluetooth sluchátka? Omyl. SupremeSound E9 se totiž velmi snadno transformuje na hlasitě hrající reproduktor, který můžete využít třeba pro občasný poslech hudby s přáteli. A jak to funguje v reálu? Docela dobře a hlavně velmi jednoduše.

V hezkém kabátu

Sluchátka zaujmou hned svým vzhledem. EVOLVEO vsadilo na použití slušných materiálů a jednoduchého, leč velmi vkusného designu, který především v barevném provedení rose gold jistě potěší i něžné pohlaví. Kovově stříbrná varianta ale zůstala neutrální a pravděpodobně tedy univerzálnější. Konstrukce je převážně plastová, ale dostatečně pevná tak, aby se žádná část příliš neviklala. Zároveň je most sluchátek pružný a tvaru hlavy se spolehlivě přizpůsobí. Vypolstrován jemnou pěnovou výplní, kterou na hlavě téměř neucítíte, a potažen bílou koženkou. Menší výhradu mám k náušníkům, které jsou rovněž potaženy tou stejnou koženkou. Je sice měkká a také velmi dobře tlumí okolní zvuky, nicméně po delším používání se pod ní uši začínají potit.

Recenze: Evolveo SupremeSound E9 - sluchátka i reproduktor

Sluchátka jsou skladná - most se totiž dá na pravé i levé straně zalomit, čímž mušle stáhnete dohromady a můžete je tak snadno přenášet v tašce nebo batohu. V balení najdete i ochranný látkový vak. Zvenčí se na náušnících nacházejí ovládací prvky. Jednak je to samotné tlačítko sloužící k zapínání a přepínání mezi režimy Bluetooth a FM na levém sluchátku, ale také tlačítka na pravém sluchátku, kterými lze přepínat skladby a ovládat hlasitost, přijmout hovor a pozastavit či aktivovat přehrávání.

Konektivita

S mobilem se mi sluchátka spárovala ihned a bez problémů. V případě prvního párování ve windows byl nejdřív chvíli zvuk velmi trhaný, ale za několik vteřin se vše uklidnilo. Přestože jsou nejspíš sluchátka primárně promována jako poslechový prostředek k mobilnímu telefonu či jinému přehrávači hudby, poslouží dobře i při propojení s PC. Spárovat SupremeSound E9 se svým zařízením můžete také prostřednictvím NFC, což funguje spolehlivě. Levá mušle skrývá ještě nabíjecí konektor microUSB a také 3,5" jack pro možnost využití klasického drátového připojení.

Recenze: Evolveo SupremeSound E9 - sluchátka i reproduktor

Dodávaný kabel je ale nesmyslně krátký a nejspíš jej budete muset nahradit nějakým použitelnějším. Na vrchní straně je dokonce dostupný slot pro SD kartu - přehrávat tedy můžete skladby přímo z ní bez nutnosti připojení dalšího zařízení. Funguje taktéž spolehlivě. Naladit můžete v FM režimu také klasické rádio, čemuž ale předchází nepříliš komfortní hledání stanic přepínacími tlačítky. A konečně nesmím zapomenout také na mikrofon, který rozhodně neoslní, ale pro občasnou hlasovou komunikaci je dostatečný.

Zvukové podání

Zvukově jsou sluchátka spíše příjemným překvapením - tedy alespoň co se týče reprodukce zvuku ve standardním režimu. Zázraky ale neočekávejte - středové pásmo se občas prolíná s basy a tvoří tak hůře identifikovatelnou hudební směs. Na druhou stranu ale sluchátka nejsou zbytečně přebasovaná a vzhledem k bezdrátovému komfortu a ceně dostanete adekvátní zvuk. Mírně lepší výsledek je patrný po připojení sluchátek přes kabel - něco se zkrátka při bezdrátovém přenosu vytratí.

Recenze: Evolveo SupremeSound E9 - sluchátka i reproduktor

V případě použití v režimu reproduktoru se "É devítku" nebojím přirovnat ke kvalitnějším notebookovým reproduktorům s mírně výraznějšími basy. Je zkrátka poznat, že tento režim je spíše doplňkový, zvuk je ostrý a středy opět výrazné a smíšené se sousedícími frekvencemi. Platí ale, že na občasné použití poslouží dostatečně a dovedu si představit, že takto sluchátka využijete přechodně třeba na dovolené nebo třeba tehdy, když si jednou za čas chcete pustit nějaký podcast nebo hudební podkres v kanceláři. Výrobce udává výdrž na baterii až 14 hodin při přehrávání ve sluchátkovém režimu a až 8 hodin fungování jako reproduktor. Při kombinovaném použití mi sluchátka posloužila přibližně 10 hodin a 50 minut.

Shrnutí

EVOLVEO SupremeSound E9 jsou nepochybně zajímavým produktem, a to především díky své dvojí funkčnosti. Ač je výsledek používání formou reproduktoru vhodnější spíše k občasnému použití, nápad je to výborný a své využití určitě u majitelů těchto sluchátek najde.

Recenze: Evolveo SupremeSound E9 - sluchátka i reproduktor

Běžný poslech ve standardním režimu sice nenadchne, ale obecně není špatný a ve spojení s komfortem volného pohybu bez drátů a hezkým designem definuje hlavní přednosti tohoto produktu. Cena činí v době psaní recenze na Czc.cz 1.790 Kč. Mohla by být i nižší ale na druhou stranu se ani nedá říct, že by vzhledem k funkčnosti byla příliš nadsazená.

  • Zajímavá kombinace 2v1
  • Konstrukce
  • FM rádio, NFC, možnost přehrávání z SD karty
  • Stylový design
  • Slušná výdrž baterie
  • Nesmyslně krátký kabel pro drátové připojení
  • Mikrofon nevalné kvality
  • Možná mírně vyšší cena

Recenze: Evolveo SupremeSound E9 - sluchátka i reproduktor

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama