Recenze: Genesis Helium 610 BT - 2.1 reproduktory i s bluetooth
Recenze Hardware Článek Recenze: Genesis Helium 610 BT - 2.1 reproduktory i s bluetooth

Recenze: Genesis Helium 610 BT - 2.1 reproduktory i s bluetooth

Jakub Osička

Jakub Osička

14. 5. 2020 15:35

Recenzujeme reproduktory od výrobce Genesis, které jsou určeny primárně pro hráče.

Reklama

Na rozdíl například od headsetů se nabídka běžných reproduktorů ve smyslu klasických sestav k počítači příliš neobměňuje. Když si porovnáte nabídku e-shopů, zjistíte, že spousta klíčových hráčů má víceméně stabilní portfolio a nové modely se objevují na poličkách prodejců jen zřídkakdy. Přesto se občas nějaká nová vlaštovka najde a my si dnes blíže představíme 2.1 reprosoustavu Helium 610 BT od výrobce Genesis.

 

Recenze: Genesis Helium 610 BT - 2.1 reproduktory i s bluetooth

 

Genesis zkouší zabodovat s další herní reprosoustavou

Obecně vždycky tvrdím, že je mnohem perspektivnější scénář, pokud se etablovaný výrobce audioproduktů vrhne do tvorby své „herní“ divize, oproti opaku – tedy pokusu výrobce herních periferií o headsety, sluchátka nebo i reproduktory. Do testování se tedy neženu s přehnaným optimismem, ale zatím nepředjímejme.

Helium 610BT jsou poměrně robustní sestavou dvou reproduktorů a velkého subwooferu. Chlubí se dřevěnou konstrukcí z polotvrdé dřevovláknité desky, přičemž design je ale laděn výhradně do černé barvy, kterou ozvláštňují červené prvky – zejména membrány reproduktorů a logo výrobce na obou satelitech i jejich větším basovém bratrovi. Součástí je také volně připojitelná základna sloužící k ovládání hlasitosti a připojení vstupu či výstupu přes 3,5“ jack.

 

Recenze: Genesis Helium 610 BT - 2.1 reproduktory i s bluetooth

 

Parametry reproduktorů

Celkový sinusový výkon satelitů je udáván na 30 W (tedy 2 x 15 W) a stejných 30 W zvládá i subwoofer. Frekvenční rozsah je standardní v rozmezí 40 Hz – 20 kHz. Reproduktory jsou vybaveny magnetickým stíněním signálu – skutečně se tak nemusíte obávat nepříjemného brumu či podobných rušivých elementů. Veškeré ovládací prvky pro ovládání hlasitosti a intenzity basového spektra a připojovací konektory najdete na boční straně subwooferu. Stejně tak je zde tlačítko pro aktivaci bezdrátového připojení Bluetooth (ve verzi 4.2), kterým je sestava také vybavena. ECO MODE.

Spárování s reproduktory proběhlo v podstatě ihned a funguje bezproblémově. Bezdrátový přenos sice využívá „pouze“ kodeku SBC a na vyšší standard zde nedošlo, nicméně schopnosti samotných reproduktorů budou více směrodatné než typ přenosu.

 

Recenze: Genesis Helium 610 BT - 2.1 reproduktory i s bluetooth

 

Zvuk nad očekávání

Musím říct, že zvuk mě překvapil docela příjemně – především subwoofer dobře sekunduje satelitům a jeho modulace prostřednictvím ovládání intenzity dokáže vykouzlit docela příjemně kulatý zvuk separátního basového spektra. K satelitům bych měl malinké výhrady – občas se středy a výšky trochu mísí, ale ve výsledku jsem docela spokojený, navíc i po přihlédnutí k ceně.

S ohledem na rozměry subwooferu se možná nabízí umístit jej pod stůl, což bohužel znamená, že si dost znesnadníte přístup k ovládacím prvkům - zejména tedy zapínání a vypínání. V dnešní době si pomalu i u soundbarů a reproduktorů zvykáme na dálkové ovladače. Úplně od věci by to asi nebylo. Na druhou stranu hlasitost samozřejmě můžete snadno upravovat na externí základně a jednoduše jejím prostřednictvím připojíte i sluchátka a mikrofon.

 

Recenze: Genesis Helium 610 BT - 2.1 reproduktory i s bluetooth

 

Srhnutí

Výrobce Genesis mě se svými reproduktory opravdu příjemně překvapil. Helium 610 BT rozhodně nehrají špatně, přináší komfort rychlého bluetooth připojení a zároveň jsou i designově dobře sladěné tak, aby zůstaly dostatečně konzervativní i na poměry herní značky.

Bohužel nedisponují například optickým audio konektorem nebo lépe dostupnými ovládacími prvky mimo subwoofer, ale to je jen malá daň za jinak obstojný produkt, jehož klíčové vlastnosti jsou opravdu solidní.

Na českých e-shopech reproduktory zakoupíte v době psaní recenze za přibližně 1.700 kč.

 

Recenze: Genesis Helium 610 BT - 2.1 reproduktory i s bluetooth

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama